sc Heerenveen legt Chidera Ejuke vast

15 juli 2019 17:00

sc Heerenveen heeft aanvaller Chidera Ejuke aangetrokken. De 21-jarige Nigeriaan komt over van het Noorse Vålerenga en tekent in het Abe Lenstra stadion een contract voor vier seizoenen.

614503f1229f9.jpg

Ejuke maakte op 19-jarige leeftijd vanuit zijn geboorteland de overstap van Gombe United naar Vålerenga. In Noorwegen was de voormalig Nigeriaans jeugdinternational bezig aan zijn derde seizoen. In het huidige seizoen – de Noorse competitie loopt van april tot en met november – vond de buitenspeler in veertien duels zesmaal het net.

Na tweeënhalf jaar Vålerenga maakt Ejuke de overstap naar sc Heerenveen. Technisch manager Gerry Hamstra is blij met de transfer. 'We zijn er trots op dat Chidera voor ons heeft gekozen. We volgen hem al langer en kennen zijn kwaliteiten. Met Chidera hebben we een speler in huis gehaald waarvoor de mensen naar het stadion komen. Met zijn snelheid, dribbels en scorend vermogen past hij uitstekend bij sc Heerenveen.'

Derde aanwinst
Wanneer al het papierwerk in orde is gemaakt, sluit Ejuke bij de selectie aan. Met de komst van Ejuke heeft sc Heerenveen zijn derde zomeraanwinst binnen. Eerder trok de club spits Jens Odgaard en middenvelder Hicham Faik aan.