sc Heerenveen vloert FC Emmen met 3-0

03 mei 2019 16:05

sc Heerenveen heeft vanmiddag in het Abe Lenstra stadion met 3-0 van FC Emmen gewonnen. De Friese productie in het oefenduel werd verzorgd door Van Bergen, Van Amersfoort en Rienstra. De thuisclub leidde halverwege met 1-0 en liep in de slotfase uit naar 3-0.

sc Heerenveen ging van start met een combinatie van basiskrachten zoals Hahn, Pierie, Lammers, Vlap en Van Bergen aangevuld met wisselspelers en spelers die als gevolg van blessures minder vaak aan spelen toekwamen. Zo verschenen Schaars, Hornkamp Floranus, Dresevic, Johnsen en Kongolo ook aan de aftrap. Trainer Johnny Jansen gooide in de rust het elftal volledig om.

sc Heerenveen en FC Emmen maakten er een onderhoudende eerste helft van waarin het spel op en neer golfde en beide ploegen kansen kregen. Het eerste gevaar kwam van de gasten. De mee opgerukte Glenn Bijl schoot van afstand maar net over. Het Friese antwoord kwam snel via Lammers en Van Bergen. De laatste bood Johnsen een vrije schietkans, maar helaas raakte de Noor de bal niet goed waardoor Scherpen redding kon brengen.

FC Emmen raakte na een kwartier De Leeuw kwijt, hij viel geblesseerd uit en werd vervangen door Marinus. Met de komst van Marinus werd het aantal oud-Heerenveners bij FC Emmen op vier gebracht, Cavlan, Slagveer en Chacon waren vanaf de aftrap van de partij. Bijl was in de 20ste minuut bijna succesvol, maar werd op het laatste moment gestuit door Hahn die goed uit zijn doel kwam.

Na een klein half uur kwam sc Heerenveen uit een mooie en vlot lopende aanval op voorsprong. Het was Kongolo die aan de basis stond van het doelpunt. Hij speelde Lammers vrij die op zijn beurt Vlap vond. De middenvelder troefde Bakker af en bood Van Bergen een niet te missen kans, 1-0. Floranus schoot in het slotkwartier nog hard over, maar gescoord werd er voor rust niet meer in het Abe Lenstra stadion.

De tweede helft was minder aantrekkelijk dan de eerste 45 minuten. In het eerste halve uur na rust gebeurde er weinig tot niets. Pas in het slotkwartier viel er wat te beleven. De thuisclub kwam in de 78ste minuut op een 2-0 voorsprong dankzij een fout van Scherpen. De doelman wilde Van Amersfoort uitkappen, maar gleed weg en vervolgens was het voor de middenvelder een koud kunstje om de bal in het lege doel te deponeren.

In de 82ste minuut werd het ook nog 3-0. Mihajlovic dribbelde vanaf re rechterkant naar binnen en bereikte Thorsby. De Noor toonde zich niet zelfzuchtig en bediende Rienstra. Die speelde zich knap vrij en schoot de derde Friese treffer tegen de touwen. Meer doelpunten vielen er ook niet in het door scheidsrechter Lindhout geleide oefenduel.

Startopstelling sc Heerenveen: Hahn, Hornkamp, Dresevic, Pierie, Floranus,  Kongolo, Schaars, Vlap, Van Bergen, Lammers, Johnsen.

Opstelling sc Heerenveen tweede helft: Bednarek, Schmidt, Høegh, Skovgaard, Woudenberg, Rienstra, Drkusic, Kobayashi, Thorsby, Van Amersfoort Mihajlovic

Opstelling FC Emmen: Scherpen, Bijl, Bakker, Kuipers, Cavlan, Chacon, De Leeuw, Ben Moussa, Slagveer, Arias, Niemeijer.