Sportproject zorgt voor focus en fitheid

05 juni 2019 11:54

6111688071216.jpg

Ook de komende jaren helpen de gemeente Heerenveen, Sportstad Heerenveen, VNN en sc Heerenveen jongeren van 17 tot en met 30 jaar uit de gemeente aan meer ritme in hun dagelijkse leven. Bij het sportproject wordt voor jongeren een sportief programma aangeboden, waarbij wekelijks gezamenlijk wordt ontbeten en twee keer in de week gesport. Zo krijgen jongeren meer focus in hun leven, zijn ze fitter en hebben ze meer energie.

sc Heerenveen is als projectleider nauw verbonden aan het project en zet zoveel mogelijk middelen in om de jongeren te helpen. Zo stonden de afgelopen weken in het teken van gezonde voeding: Sita Veenstra, sportdiëtist van het eerste elftal, is twee keer langs geweest om een workshop over gezonde voeding te verzorgen.
 
De dagelijkse begeleiding wordt verzorgt door Dennis en Joyce: ‘’Het is prachtig om te zien hoe de jongeren groeien onder begeleiding van VNN en de gemeente. Voor een aantal is het al een hele stap dat ze twee keer per week in een groep gaan sporten. Het sporten en ontbijten brengt niet alleen structuur in het dagelijks leven, maar het is ook gezond voor ze. Het uiteindelijke doel van het sportproject is heroriëntatie op school of werk. We zien dat de afgelopen jaren veel jongeren succesvol zijn doorgestroomd.''