Twee goals Johnsen niet genoeg voor winst Beloftenteam

04 februari 2019 20:50

Dennis Johnsen heeft zijn draai weer snel gevonden bij sc Heerenveen. De aanvaller van Ajax, die in de winterstop op huurbasis terugkeerde bij de Friezen, scoorde vanavond twee keer voor Jong sc Heerenveen. Genoeg voor de winst was dat niet, want de beloftenploeg verloor met 2-3 van Jong Excelsior. Ook een andere aanwinst, verdediger Andreas Skovgaard, kwam vanavond in actie.

Johnsen speelde al in de jeugdopleiding van sc Heerenveen, maar vertrok in 2017 naar Ajax. De Noor lijkt zich snel weer op z’n gemak te voelen op het oude nest. Al na twee minuten was Johnsen trefzeker in het duel van vanavond op Skoatterwâld: 1-0. Na rust bracht hij met de 2-3 de spanning weer terug in de wedstrijd.

,,Dennis maakte een gretige indruk", vertelde trainer Michel Jansen na afloop. ,,Hij is zeer creatief aan de bal, af en toe briljant. Hij zorgt voor veel dreiging. Niet alles lukte bij hem, maar het mooie is dat hij dan bij balverlies direct omschakelde en dus ook zijn defensieve taken uitvoerde. Dat vond ik heel sterk van hem. Het was voor ons jammer dat hij in de tweede helft gewisseld moest worden, want hij was erg dreigend.  Maar vanwege het kunstgras en lichte pijntjes hadden we afgesproken dat hij zestig minuten zou spelen."

Johnsen kwam zaterdag ook al in actie voor de hoofdmacht van de Friezen, in de wedstrijd tegen Vitesse. De Deense Andreas Skovgaard maakte vanavond zijn eerste minuten in het shirt van sc Heerenveen. ,,Ik vond hem aan de bal prima", sprak Jansen. ,,Verdedigend kon het nog beter, maar hij moet natuurlijk ook wennen. Wat dat betreft is het voor Dennis Johnsen wat makkelijker, want hij kent de club en veel spelers al."

Zo snel als Johnsen scoorde tegen Jong Excelsior, zo snel werd de voorsprong ook weer verspeeld. Denis Eckert maakte in de 5e minuut al de 1-1. Tien minuten later pakte Jong Excelsior zelfs de voorsprong (1-2), waarna Denis Mahmudov voor rust ook nog de 1-3 maakte. Na rust zorgde opnieuw Johnsen voor de aansluitingstreffer, maar verder kwam de beloftenploeg niet meer.

Toch hing de 3-3 in de lucht, vond Jansen. ,,Na rust was het eenrichtingsverkeer. We stonden 45 minuten op hun helft. Jammer dat we niet meer tot de verdiende gelijkmaker kwamen."

Jong sc Heerenveen – Jong Excelsior   2-3
2. Johnsen 1-0