Van Bommel wil zondag tekenen van herstel zien

22 november 2019 16:24

60198da9abda3.jpg

PSV beleefde een slechte oktobermaand waarin de Brabanders een grote achterstand op koploper Ajax opliepen. De terugval was te wijten aan blessures en rode kaarten. De geblesseerden zijn weer aangesloten en trainer Mark van Bommel hoopt dan ook dat PSV zich in de resterende duels in 2019 herstelt van de mindere fase. Te beginnen zondag thuis tegen sc Heerenveen.

Steven Bergwijn, Donyell Malen en Jorrit Hendrix zijn fit genoeg om komende zondag deel uit te maken van de PSV-selectie. Vooral de terugkeer van Bergwijn en de topscorer van de eredivisie, Malen, zal Van Bommel deugd doen. In oktober kwam PSV niet verder dan vier treffers, die allemaal vielen in het thuisduel tegen VVV-Venlo (4-1).

Tegen FC Utrecht en AZ kwam PSV niet tot scoren, maar dat kwam niet alleen door de absentie van de aanvallers zegt Van Bommel op de website van PSV. ‘De resultaten zijn niet alleen door het gemis van Donyell en Steven tot stand gekomen’, aldus Van Bommel. ‘Er is een hoop gebeurd, zoals de kaarten en de schorsingen en er zijn dingen niet goed gegaan. Zo simpel is het. Excuses tellen niet in de voetballerij, maar ze zijn er wel.’

Door de afgelopen interlandperiode heeft PSV de tijd gehad toe te werken naar herstel. Op het veld, maar zeker ook daar buiten, zoals Bergwijn, Malen en Hendrix deden. ‘Die jongens zijn in de rustige periode op eigen tempo aangesloten. Met aangepaste trainingen hebben we hen er weer bij kunnen krijgen en we hebben in de afgelopen twee weken ook veel met elkaar gesproken over de huidige situatie. Daar hadden we nu wat meer tijd voor. Het is goed dat iedereen in alle rust zijn zegje heeft kunnen doen.’

Tegen sc Heerenveen moet PSV tekenen van herstel tonen. Eigenlijk telt volgens de trainer maar één ding: de winst. ‘Het maakt me niet eens uit hoe, als we maar gaan winnen. Het liefst met goed voetbal, maar daar gaat het nu niet om’, was Van Bommel duidelijk. De trainer merkt dat zijn spelers ook alleen daar mee bezig zijn. ‘Ik proef in mijn groep zeker de gretigheid om wat recht te zetten. Wie of wat dan de tegenstander is, maakt in principe niet zoveel uit. Natuurlijk is Heerenveen een ploeg met kwaliteiten. Die koppelen ze bovendien aan resultaat.”

Bron: PSV.nl