Vijfde winst op rij voor O19; O15 boekt eerste zege

11 maart 2019 11:22

Het was niet alleen een goed weekeinde voor het eerste elftal van sc Heerenveen, ook voor de meeste jeugdelftallen. Vier van de zes teams kwamen tot winst. Zo boekte Onder 19 op eigen veld de vijfde overwinning op rij en stapte Onder 15 voor het eerst na de winter met winst van het veld. Een overzicht.

60514723dffd6.png

Verdiende zege voor Onder 19

Onder 19 boekte zaterdag de vijfde overwinning op rij. Na FC Utrecht (0-1), Excelsior (2-0), FC Volendam (3-7) en Willem II (3-1) werd ook Almere City op Sportpark Skoatterwâld aan de Friese zegekar gebonden (1-0).

Onder 19 begon goed aan de wedstrijd. Er werden meteen mogelijkheden gecreëerd, maar gescoord werd er niet. Daarna daalde het niveau. De Friezen werden slordig aan de bal en hanteerde een te laag tempo. Daardoor kwam Almere City beter in de wedstrijd. Keeper Jan de Boer moest voor de rust een paar keer reddend optreden.

Na de pauze werd het er voor beide partijen niet makkelijker op. De wind haalde aan raasde over het veld. Het werd meer en meer een vechtwedstrijd. Halverwege de tweede helft kwam Onder 19 op voorsprong door een doelpunt van Rami Hajal. De Zweed haalde na een prima aanval uit van een meter of twintig en zag zijn schot tegen de touwen gaan (1-0).

Daarna ging Almere City alles of niets spelen. Beeld van de wedstrijd: lange ballen die bleven hangen, terugwaaiden of plotseling in het zestienmetergebied vielen. Ondanks deze omstandigheden hield Onder 19 stand en trok het de overwinning over de streep en dat stemde trainer Ronnie Pander uiteraard tevreden. 'Als trainer wil je altijd meer en beter, maar dat zat er vandaag niet in. Mooi dat je dan nog wel de punten binnenboord houdt. Nu moeten we de serie tegen De Graafschap een passend vervolg geven.'

Onder 17 pakt punt in Breda

Net als Onder 19 hoopte Onder 17 zaterdag de vijfde zege op rij te boeken. Waar het oudste elftal van de jeugdopleiding daar wel in slaagde, lukt het de ploeg van trainer Wilco Hellinga niet de winstserie door te trekken. Tegen NAC Breda bleven de Friezen steken op een gelijkspel (1-1).

Na een onrustig begin, mede veroorzaakt door de harde wind die over het veld woei, kwam Onder 17 vlak voor rust op voorsprong. Uit een corner van Orri Kjartansson kopte Teun Wilke Braams de bal bij de tweede paal binnen (1-0). Na de pauze probeerden de Friezen de score uit te breiden, maar de goal viel aan de andere kant. NAC Breda maakte de gelijkmaker na miscommunicatie in de achterhoede (1-1). De thuisclub kreeg daarna nog twee kansen op de overwinning, maar Jaimy Kroesen lag beide keren in de weg.

Drie punten voor Onder 15

Onder 15 stond na vijf duels in de Eredivisie-hoog nog met lege handen, maar zaterdag stapte de ploeg van trainer Menno van Dam met drie punten van het veld. Waar de Friezen twee weken terug nog flink onderuit gingen tegen Feyenoord (7-1), nam Onder nu revanche op de Rotterdammers (3-1).

Onder 15 kende een goede start. De ploeg schakelde steeds goed om en bouwde in de eerste helft een mooie voorsprong op dankzij twee doelpunten van Trustin van 't Loo en eentje van Yoram Boerhout. Na rust wist Feyenoord tegen te scoren, maar daar bleef het bij. De organisatie stond goed, volgens Van Dam. Daardoor bleven de drie punten in Heerenveen. 'Een mooie en verdiende overwinning', jubelde de coach na afloop.

60515c026e6b2.png

Zeges voor Onder 12 en Onder 11

Onder 13 verloor zondag op bezoek bij De Graafschap. De Superboeren waren met 4-1 te sterk voor de ploeg van trainer Niek Westra. Onder 12 en Onder 11 wisten dit weekeinde wel te winnen. Onder 12 kwam vrijdag al in actie. In Nieuwehorne was het team van trainer Emiel Kramer een maatje te groot voor De Blesse (5-2).

In diezelfde competitie boekte ook Onder 11 weer een overwinning. Tegen FVC boekten de jongens van trainer Jeffrey Mast de derde zege op rij. In Leeuwarden werd het 2-10.