Willem II buiten Tilburg goed op dreef

27 februari 2019 10:00

sc Heerenveen moet zondag tegen Willem II op zijn tellen passen, want de Brabanders presteren buiten Tilburg beter dan in eigen huis. Willem II veroverde na de top vier van de Eredivisie de meeste punten buiten eigen stadion.

6036211c7797c.jpg

Willem II hield zeventien punten over aan twaalf uitduels. Er werd vijf keer gewonnen, vijf keer verloren en tweemaal gelijkgespeeld. Bijna twee derde van de 28 wedstrijdpunten werd buiten Tilburg in de wacht gesleept. Willem II is de nummer tien van de Eredivisie, maar zou op, als alleen de uitduels worden gerekend, op plek vijf staan.
 
Willem II verloor vijfmaal, waarvan driemaal met minimaal verschil van één treffer. Alleen Ajax (2-0) en PSV wisten de Tilburgers met ruimere cijfers te verslaan. Op bezoek bij PSV werd de grootste nederlaag geleden, PSV won met 6-1. Willem II won vijf uitduels, waaronder knappe zeges in de lastige uitwedstrijden tegen AZ en FC Utrecht.
 
De ploeg van trainer Adrie Koster heeft in uitduels een negatief doelsaldo van -3 (20-23), maar scoorde buiten Tilburg vaker dan in eigen stadion (15x). Met uitzondering van de uitwedstrijd tegen Ajax wist Willem II in alle uitbeurten het net te vinden. De defensie hield in vier duels de nul.

Uitduels Willem II    
FC Groningen Willem II 0-10
PSV Willem II 6-1
Fortuna Sittard Willem II 4-4
De Graafschap Willem II 2-1
NAC Breda Willem II 2-2
Ajax Willem II 2-0
PEC Zwolle Willem II 2-3
AZ Willem II 0-2
FC Emmen Willem II 0-2
FC Utrecht Willem II 0-1
VVV Venlo Willem II 2-1
Vitesse Willem II 3-2