Aantal partnerclubs in half seizoen verdrievoudigd

17 februari 2020 14:52

Sinds 2015 werkt sc Heerenveen intensief samen met partnerverenigingen uit de omgeving, onder de vlag van het Sportief Partnership. In de zomerstop is de opzet van dit samenwerkingsverband gewijzigd zodat meer amateurverenigingen kunnen aansluiten. In de eerste helft van dit seizoen is het aantal partnerclubs daardoor verdrievoudigd, naar 38 partnerclubs.

638643a8b0dca.jpg

sc Heerenveen vindt het belangrijk dat het goed gaat met de amateurverenigingen in de regio. Niet alleen groeien hier de voetballers van de toekomst op, maar zijn ook veel van supporters hier actief als speler of vrijwilliger. sc Heerenveen wil de bestuurders van de amateurclubs graag helpen bij hun taken binnen de vereniging.

In grote lijnen zijn alle voetbalclubs met hetzelfde bezig. Dat gegeven biedt veel mogelijkheden om elkaar te helpen. En omdat veel clubs tegenwoordig kampen met vrijwilligersproblemen, is samen helpen en nadenken misschien wel belangrijker dan ooit. Met het Sportief Partnership wil sc Heerenveen de partnerclubs helpen.

Groeiend netwerk
Voorafgaand aan elke thuiswedstrijd organiseert sc Heerenveen een bijeenkomst voor vrijwilligers van de partnerclubs. Steeds voor een andere doelgroep, zodat het kader van de verenigingen in de hele breedte wordt ondersteund. Nu het netwerk met partnerclubs snel groeit, wordt dit steeds waardevoller voor de verenigingen. Als een vereniging ergens tegenaan loopt, zijn er altijd wel andere partnerclubs met handige tips of oplossingen. Zo helpen ook de clubs elkaar vooruit.

Meer informatie
Geïnteresseerd of meer weten over het Sportief Partnership? Kijk voor meer informatie op www.samenwinnenwemeer.nl op neem contact op met Harold Dijkstra (Clubplan) via 06-21141715 of e-mail.