Bruijn bezorgt met late goal "Jong" vierde zege op rij

24 februari 2020 16:31

Jong sc Heerenveen heeft ook de vierde wedstrijd in de kampioenspoule gewonnen. Dankzij een doelpunt in de extra tijd van Jordy Bruijn wonnen de Friezen maandagmiddag van en bij PEC Zwolle (2-3). Door de overwinning gaat de ploeg van trainer Ronnie Pander met de perfecte score uit vier duels aan kop.

sc Heerenveen kende op bezoek bij PEC Zwolle een droomstart. Na zeven minuten zette Progon Maloku de Friezen al op voorsprong (0-1). Tot de rust bleef deze stand op het scorebord staan, maar na tien minuten in de tweede helft waren de rollen volledig omgedraaid. Dankzij treffers van Chardi Landu en oud-sc Heerenveenspeler Reza Ghoochannejhad ging de thuisclub aan de leiding (2-1).

sc Heerenveen liet het er niet bij zitten en rechtte de rug. Een kwartier voor tijd kwamen de Friezen weer op gelijke hoogte. Rein Smit benutte een strafschop (2-2). Beide ploegen leken met een gelijkspel van het veld te gaan stappen, maar in de absolute slotfase zorgde Bruijn er alsnog voor dat de punten meegingen naar Friesland (2-3).

Samenvatting
Een samenvatting van het duel is donderdag te zien in sc Heerenveen TV op FOX Sports 3, om 18.51 uur. Volgende week maandag neemt koploper Jong sc Heerenveen het op tegen Willem II. De wedstrijd begint om 18.30 uur en wordt afgewerkt op Sportpark Skoatterwâld.

Jong PEC Zwolle - Jong sc Heerenveen 2-3 (0-1). 7. Maloku 0-1, 49. Landu 1-1, 54. Ghoochannejhad 2-1, 76. Smit (pen.) 2-2, 90. Bruijn 2-3.

Opstelling Jong sc Heerenveen: Doornbusch; Adney (75. Kusi), De Bruijn, Van Hau, Woudenberg; Akujobi, M. Westra (75. S. Westra), Bruijn, Maloku (75. Driouech), Smit, Van der Heide.