Contactloze temperatuurscreening bij hoofdingang

17 juli 2020 18:59

Met behulp van een thermografische 'fevercamera' van Alphatron Security wordt vanaf komende week de temperatuur gemeten van iedereen die het Abe Lenstra stadion binnengaat. Op die manier kan gekeken worden of mensen mogelijk verschijnselen vertonen van koorts, dat een indicatie kan zijn van het coronavirus.

64671f0f3aac4.jpg

De camera staat bij de hoofdingang van het Abe Lenstra stadion en meet met hoge nauwkeurigheid de huidtemperatuur van alle medewerkers en bezoekers die naar binnen lopen. De screening verloopt snel en contactloos, waardoor sprake is van een veilige en comfortabele situatie. De plaatsing van de camera is een van de vele maatregelen die genomen wordt om mogelijke besmettingen van het coronavirus buiten de deur te houden.

Huidtemperatuur meten
Koorts kan een indicatie zijn van een besmetting van het coronavirus. Koortsdetectie door individuele metingen met behulp van thermometers zijn ontzettend tijdrovend, kostbaar en minder veilig door direct contact. Dat kan slimmer, sneller en veiliger door het meten van de huidtemperatuur met behulp van thermische camera's, die speciaal voor dit doeleinde zijn gekalibreerd en geconfigureerd.

6467223be0a93.jpg

"Wij willen en kunnen als topsportorganisatie geen enkel risico nemen als het gaat om het coronavirus", zegt commercieel manager Martin Koopman. "De camera is een hulpmiddel. Het detecteert hogere huidtemperaturen, die kunnen duiden op de aanwezigheid van corona. Wij willen onderzoeken of dit systeem ook iets voor ons is, wanneer we weer wedstrijden mogen organiseren."

Extra maatregel
"Wij zijn blij dat we met onze cameratechnologie een bijdrage kunnen leveren aan de veiligheid en gezondheid binnen het Abe Lenstra stadion", zegt Remko Bischoff van Alphatron Security. "Het is binnen de voetbalwereld een try-out van een technologie die al maanden nationaal en internationaal in onder meer ziekenhuizen wordt toegepast. Hopelijk draagt deze extra maatregel bij aan het eerder realiseren van volle stadions, op een verantwoorde manier."

De fevercamera meet geen innerlijke lichaamstemperatuur. Aan de metingen kan géén medische indicaties kunnen worden toegekend. De excessieve metingen door de camera geven louter aanleiding tot een koortsmeting of een goed gesprek. Ook worden geen persoonsgegevens geregistreerd of gekoppeld aan de metingen bij de entree. Klik hier voor meer informatie.