Jansen over seizoensstart: "Ik heb er zin in"

11 september 2020 16:25

Het Abe Lenstra stadion vormt zaterdagavond het decor van de start van het nieuwe eredivisieseizoen. sc Heerenveen en Willem II brengen na ruim zes maanden de bal weer in beweging. Door alle coronabeperkingen zijn er 'slechts' vierduizend supporters aanwezig. Toch kijkt hoofdtrainer Johnny Jansen er enorm naar uit. "Het gaat weer echt ergens om."

65080382fd489.jpg

Precies een half jaar geleden bereidde Jansen zijn ploeg ook voor op een ontmoeting met Willem II. Het werd een voorbereiding op een wedstrijd die nooit gespeeld zou worden. Corona legde alles en ook de vaderlandse competitie lam. Het virus is nog niet weg, maar de bal gaat wel weer rollen. Nu ook in officieel verband, na zes oefenwedstrijden.

Qua uitslagen beleefde sc Heerenveen een zeer matige voorbereiding in aanloop naar het nieuwe seizoen. "We werden en worden elke week steeds beter, maar dat zagen de spelers, wij en de supporters niet terug in de resultaten. Dat is moeilijk, maar we kijken naar het grote plaatje, naar de grote lijn. Daarbij weet je dat er nieuwe spelers komen, maar niet wanneer."

Vers bloed
Tijdens de voorbereiding mocht Jansen al een aantal nieuwe gezichten begroeten. Oude bekenden Erwin Mulder en Henk Veerman keerden terug, Sieben Dewaele kwam op huurbasis over van Anderlecht en Joaquin Fernandez werd overgenomen van het Uruguayaanse River Plate. Deze week sloten Oliver Batista Meier en Pawel Bochniewicz aan.

650830a20b573.jpg

Jansen verwelkomde Batista Meier en Bochniewicz donderdag voor het eerst op de training. "Je merkt direct dat er vers bloed binnenkomt. Ze brengen kwaliteit en nieuwe energie met zich mee. Het niveau op de training gaat automatisch omhoog. Hun komst zorgt voor reuring binnen de kleedkamer, in positieve zin. Ik ben er superblij mee dat ze erbij zijn."

Aan de bak
Op de vraag wie er tegen Willem II aan de aftrap staan, wilde Jansen niet te diep ingaan. Wel gaf de oefenmeester prijs dat Bochniewicz meteen in de basis begint. "En voor sommige posities ben ik er gewoon nog niet helemaal uit", bekende Jansen. Wie er in ieder geval niet bij zijn, zijn Runar Espejord en Fernandez. Het duo is niet fit.

Met zijn ploeg kan Jansen meteen aan de bak. Willem II eindigde vorig seizoen op plek vijf en behaalde daarmee Europees voetbal. Bovendien, bijna alle sterkhouders bleven. "Willem II heeft een goede ploeg. We zullen compact moeten spelen en goed moeten verdedigen. Het draait om mentaliteit en karakter. Dat wil ik morgen zien. Ik heb er vertrouwen en zin in."