Jeugdoverzicht: O12 begint met winst in Friese derby

07 september 2020 12:06

Afgelopen weekend stonden de eerste competitiewedstrijden van de jeugd weer op het programma. Waar Onder 21 zaterdag knap gelijk wist te spelen tegen FC Twente/Heracles Academie, won Onder 12 thuis de Friese derby van SC Cambuur. Een overzicht.

Onder 21
Onder 21 speelde de eerste wedstrijd in de nieuwe beloftencompetitie tegen FC Twente/Heracles Academie. De wedstrijd op Sportpark Skoatterwâld eindigde in een 1-1 gelijkspel. Door het doorschuiven van jeugdspelers naar het eerste elftal – dat diezelfde dag oefende tegen PEC Zwolle – speelde het team van Menno van Dam veelal met spelers uit Onder 18 en Onder 17. Het verslag van de wedstrijd lees je hier.

Onder 15
Onder 15 speelde uit tegen ADO Den Haag. In een doelpuntrijke wedstrijd waren het de Hagenezen die aan het langste eind trokken. Door een penalty in de 73e minuut verloor de ploeg van Emiel Kramer met 2-3. Beide doelpunten aan de kant van sc Heerenveen werden gemaakt door Harm Jan Smits.

Onder 13
Onder 13 kwam thuis in actie tegen AZ. De ploeg van trainer Jeffrey Mast verloor helaas met ruime cijfers: 0-5.

Onder 12
Onder 12 speelde de Friese derby tegen SC Cambuur. Na twee keer 30 minuten spelen, stond er een 17-14 eindstand op het scorebord voor het team van Mathijs van de Beld.

In de competities van Onder 12 en Onder 11 worden geen uitslagen en standen weergegeven. De spelers in deze leeftijdscategorie bevinden zich in een ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel is. De competitie is een middel dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling.

Onder 11
Onder 11 speelde als enige jeugdelftal een uitwedstrijd. SC Joure was de tegenstander. De wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel.