Jeugdoverzicht: O19 pakt een punt bij PSV

27 januari 2020 10:49

Afgelopen zaterdag kwam de jeugd van sc Heerenveen weer in actie. Onder 19, Onder 17, Onder 15 en Onder 13 boekten wisselende resultaten. Een overzicht.

Onder 19
Na het thuisverlies vorige week tegen FC Utrecht (1-2) herpakte sc Heerenveen Onder 19 zich op bezoek bij PSV. In Eindhoven speelde de ploeg van trainer Menno van Dam verdienstelijk gelijk (1-1).

sc Heerenveen legde een goede eerste helft op de mat. De Friezen gingen de rust in met een voorsprong, dankzij een eigen doelpunt aan de kant van de Eindhovenaren na een goede actie van Nordin Tahboun (0-1).

Waar sc Heerenveen in de eerste helft bij vlagen domineerde, werd PSV na rust wat sterker. De thuisploeg kwam op gelijke hoogte door een goal van Nigel Thomas (1-1). Daarna kregen beide ploegen kansen op een tweede treffer. PSV kreeg een goede kopkans, terwijl Rein Smit op de paal schoot. Het kon beide kanten op, maar gescoord werd er niet meer (1-1).

Onder 17
Na de ruime nederlaag vorige week bij PSV ging sc Heerenveen Onder 17 opnieuw flink onderuit. Op Sportpark Skoatterwâld verloor de ploeg van trainer Wilco Hellinga van PEC Zwolle (1-5).

sc Heerenveen begon niet goed aan de wedstrijd en kwam na tien minuten op achterstand (0-1). Na de tegentreffer herstelden de Friezen zich en kwamen zij op gelijke hoogte dankzij een goal van Caleb Asante (1-1). Na de gelijkmaker had de thuisclub het betere van het spel, maar kwam PEC Zwolle juist weer op voorsprong (1-2).

Tien minuten na rust kreeg sc Heerenveen een domper te verwerken. Keeper Gédéon de Groot moest met een directe rode kaart het veld verlaten. PEC Zwolle profiteerde optimaal van het overtal en scoorde vervolgens nog driemaal (1-5).

Onder 15
Na de ruime overwinning van een week eerder op FC Twente (0-5) bleef sc Heerenveen Onder 15 thuis tegen Excelsior steken op een gelijkspel (1-1). Het Friese doelpunt werd gescoord door Thom Faber.

Onder 13
sc Heerenveen Onder 13 is het nieuwe voetbaljaar begonnen met een nederlaag. Op bezoek bij Zeeburgia uit Amsterdam ging de ploeg van trainer Jeffrey Mast met 2-0 onderuit.