Meerdere talenten bij nationale selecties

10 maart 2020 10:46

Verschillende (jeugd)spelers van sc Heerenveen zijn opgeroepen voor activiteiten met het nationale team. Zo werkt Arjen van der Heide momenteel met Oranje Onder 19 een korte trainingsstage af en is Orri Kjartansson opgeroepen voor EK-kwalificatiewedstrijden met IJsland Onder 19. Meer eventuele oproepen worden later bekendgemaakt.

6258028b42ae7.jpg

Met de trainingsstage bereiden Van der Heide en Onder 19 zich maandag en dinsdag voor op het EK-kwalificatietoernooi in eigen land. Eind maart neemt het team van bondscoach Bert Konterman het op tegen Finland (in Assen), Zwitserland (in Harkema) en Tsjechië (in Assen) om zich te plaatsen voor het EK in Noord-Ierland.

Ook Orri Kjartansson van sc Heerenveen Onder 19 probeert zich eind maart te kwalificeren voor datzelfde EK. Met IJsland strijden hij en zijn leeftijds- en landgenoten met Italië, Noorwegen en Slovenië om één EK-startbewijs.

Bondscoach Martijn Reuser van het futureteam Nederland Onder 16 heeft Trustin van 't Loo van sc Heerenveen Onder 17 opgeroepen voor een oefenwedstrijd met België. Het duel wordt volgende week dinsdag gespeeld in het Belgische Bilzen.

Mats Alma, Robin Bouw, Kick Eerhart en Harm Jan Smits van sc Heerenveen Onder 15 doen woensdag mee aan een talententoernooi in het kader van het KNVB Jeugdplan. Tygo Land werkt maandag en dinsdag een tweedaagse af met Oranje Onder 14.