#MEIINOAR-actie: ruim 50.000 euro voor academie

14 september 2020 14:25

Initiatiefnemer Oeds Willem Miedema van de actie #MEIINOAR overhandigde afgelopen week een cheque aan hoofd jeugdopleiding Michel Jansen. Miedema en mede-initiator Henk Hunneman startten begin juli een crowdfundingsactie om zoveel mogelijk geld op te halen voor de jeugdacademie van sc Heerenveen. Het resultaat: 51.283,80 euro.


Het initiatief van Miedema en Hunneman werd een groot succes, vooral dankzij de vrijgevigheid van vele donateurs. De actie was vooral bijzonder, omdat iedereen die 100 euro of meer stortte met zijn of haar naam eenmalig achterop het wedstrijdshirt zou verschijnen. Bij de aftrap van het nieuwe seizoen tegen Willem II stonden in totaal meer dan driehonderd namen onder het rugnummer, verwerkt in de tekst #MEIINOAR.

Kick uitgevers
Het prachtige bedrag van ruim 50.000 euro loopt echter nog verder op. Dankzij een geweldige geste van Kick uitgevers in samenwerking met sc Heerenveen mogen de initiatiefnemers nog eens 7.500 euro extra bijschrijven. De uitgeverij stelt een deel van de opbrengsten van de tweede en derde druk van het jubileumboek beschikbaar waardoor het bedrag op dit moment 58.783,80 euro bedraagt.

Shirtbedrukking
Binnenkort is het mogelijk de tekst #MEIINOAR achterop het shirt te laten bedrukken in zowel de fysieke als de online Feanstore. Supporters die hebben bijgedragen aan de opbrengst van de actie ontvangen hierover binnenkort bericht.

65122a8bca5d1.jpg