Nieuwe maatregelen: wat betekenen ze voor sc Heerenveen?

13 oktober 2020 21:10

"Het betaald voetbal kan op de huidige voet door, dus zonder publiek." Dit was de sombere, maar duidelijke boodschap van Mark Rutte dinsdagavond tijdens de persconferentie. Daarin maakte de premier nieuwe, stevigere maatregelen bekend om het coronavirus terug te dringen. Wat betekent dit voor sc Heerenveen?

65208a5273181.jpg

Tijdens de vorige persconferentie – twee weken geleden – scherpte het kabinet de maatregelen ook al aan vanwege het oprukkende coronavirus. Toen werd bekendgemaakt dat er drie weken lang geen publiek welkom is bij sportwedstrijden. Nog voor het einde van dat termijn verlengt de regering die maatregel. Het betaald voetbal kan door blijven gaan, maar de tribunes blijven in elk geval de komende vier weken leeg.

Voor sc Heerenveen betekent dit dat de thuisduels met FC Emmen (zaterdag 24 oktober), TOP Oss (dinsdag 27 oktober) en AZ (zondag 8 november) zonder publiek worden afgewerkt. Ook bij de uitwedstrijden tegen Ajax (aanstaande zondag) en Sparta Rotterdam (zondag 1 november) zullen in de Arena en op Het Kasteel geen supporters op de tribunes zitten.

O21 en jeugd
Waar het betaald voetbal doorgaat, schorst het kabinet het amateurvoetbal. Hoewel bij sc Heerenveen Onder 21 voetballers spelen met een contract, word ook deze competitie voor in elk geval vier weken stilgelegd. "Om het aantal reisbewegingen en sociale contacten te verminderen", aldus Rutte.

Kinderen en jongeren tot en met achttien jaar mogen wel in teamverband blijven sporten. De trainingen van de jeugdteams van sc Heerenveen gaan daarom gewoon door.