Nipte thuisnederlaag tegen AZ

25 januari 2020 21:05

sc Heerenveen stapte zaterdagavond na de wedstrijd tegen AZ in eigen huis met lege handen van het veld. De Friezen kregen in de slotfase via Chidera Ejuke nog een grote kans om weer op gelijke hoogte te komen, maar het balletje van de Nigeriaan ging net voorlangs (1-2).

636282cf3829c.jpg

Een aantal supporters juichte al, maar de inzet van Ejuke tien minuten voor tijd ging toch echt naast. Het was tijdens het Friese slotoffensief dé kans op een resultaat tegen AZ, dat op dat moment met 1-2 aan de leiding ging. Met de misser van Ejuke ontsnapten de Alkmaarders, die vervolgens de – uiteindelijk verdiende – winst over de streep trokken.

Fries cadeautje
Voor rust was AZ de bovenliggende partij. De nummer twee van de eredivisie had meer balbezit, schoot vaker op doel en vond elkaar op het veld makkelijker dan de spelers van sc Heerenveen. Toch was het doelpunt van AZ een Fries cadeautje. Sven Botman probeerde met een omhaal de bal weg te roeien, maar raakte lucht. Dani de Wit profiteerde (0-1).

In de tweede helft was Myron Boadu dicht bij de score te verdubbelen, maar de spits stuitte op Warner Hahn. Daarna drong sc Heerenveen aan en kreeg het ook kansjes. Mitchell van Bergen zag zijn schot gekraakt worden, Sherel Floranus schoot uit de tweede lijn naast. De Friezen bleven zoeken naar de gelijkmaker en vonden die. Ejuke werd prachtig weggestoken door Hicham Faik en faalde niet, oog in oog met Marco Bizot (1-1).

Lang kon sc Heerenveen niet genieten van de gelijke stand. Na een corner van AZ viel de bal voor de voeten van Boadu. De international bedacht zich geen moment en ramde de bal in het dak van de goal, waarmee het duel in Alkmaars voordeel werd beslist (1-2).

sc Heerenveen - AZ 1-2 (0-1). 35. De Wit 0-1, 69. Ejuke 1-1, 72. Boadu 1-2. Gele kaarten: Veerman (sc Heerenveen), Koopmeiners (AZ).

Opstelling sc Heerenveen: Hahn; Van Rhijn, Dresevic, Botman, Floranus; Kongolo (83. Halilovic), Faik (70. Bruijn), Veerman; Van Bergen, Odgaard (63. Espejord), Ejuke.