O21 niet opgewassen tegen sterk Almere City

06 oktober 2020 09:27

sc Heerenveen Onder 21 heeft zaterdagmiddag op Sportpark Skoatterwâld een nederlaag geleden. De leeftijdsgenoten van Almere City waren met 0-2 te sterk. Lichtpuntje was het meedoen van Jan Ras. De middenvelder was langer dan een jaar uit de roulatie door een kruisbandblessure.

sc Heerenveen trad met Ras, Jaimy Kroesen, Rami Hajal, Hamdi Akujobi en nieuweling Ulysses Llanez aan met een aantal eerste-elftalspelers. Na een halfuur was het echter Almere City dat op voorsprong kwam. Uit een vrije trap was het Radinio Balker die de bal binnengleed. Daarna kregen de bezoekers meer mogelijkheden om de score uit te breiden, maar doelman Kroesen lag een keer in de weg en er werd een doelpunt afgekeurd (bal over de achterlijn).

Ook na rust was Almere City de betere ploeg. Dit resulteerde in een aantal grote kansen en tien minuten voor tijd viel dan toch het tweede doelpunt. Uit een voorzet vanaf de rechterkant schoot Guillermo Gauna de 0-2 binnen. In de laatste minuten deed sc Heerenveen er nog alles aan om te scoren, maar de sterke verdediging van Almere City liet dat niet toe. Door dit verlies zakken de Friezen één plaats op de ranglijst naar plek zes.

Teleurgestelde trainer
Trainer Menno van Dam had meer verwacht van zijn ploeg. "Met onze kwaliteiten moeten we dominanter zijn en meer kansen creëren, maar Almere stond als collectief heel sterk. Daar moet ik ze complimenten voor geven." Van Dam zag ook dat er een aantal persoonlijke fouten werd gemaakt. "Fouten maken mag, maar het gedrag daarna is nog belangrijker. Bij de 0-2 kun je rouwen, maar je hebt nog tien minuten om er wat van te maken. Deze gedachte miste ik nog een beetje."

Door de interlandperiode is Onder 21 een weekje vrij, maar op zaterdag 17 oktober wacht thuis de derby tegen FC Groningen. Er wordt om 14.45 uur afgetrapt op Sportpark Skoatterwâld.

sc Heerenveen O21 - Almere City O21 0-2 (0-1). 30. Balker 0-1, 83. Gauna 0-2.

Opstelling sc Heerenveen: Kroesen, Akujobi, Offerhaus, Zaal, Ras, Westra (51, Gemert), Wilke Braams (66. (Zejnullahu), Nunumete, Boerhout, Hajal, Llanez.