Omrop Fryslân zet sc Heerenveen week lang in schijnwerpers

10 juli 2020 12:44

sc Heerenveen staat vanaf maandag een week lang in de spotlight bij Omrop Fryslân. Vanwege het honderdjarig bestaan is er bij de regionale omroep veel aandacht voor de Friese eredivisionist met onder andere een podcastserie, reportages van bijzondere momenten, de documentaire over Riemer van der Velde en iedere dag kans op het jubileumboek 100 jaar vv & sc Heerenveen.

64632a2387327.jpg

Iedere dag staat een ander spraakmakend moment uit het verleden van sc Heerenveen centraal. De goal van Valeri Popovitsj die de club een ticket naar de Champions League bezorgde, de zeven goals van Afonso Alves en de eerste promotie naar de eredivisie in 1990. De nostalgische reportages zijn iedere dag te horen en te zien online en in de programma's Weistra op wei en Fryslân hjoed.

Podcastserie
In aanloop naar de jubileumweek komt er iedere week een nieuwe podcast online over een iconische wedstrijd uit het verleden. Alle podcasts zijn te vinden op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Vanaf maandag is ook iedere dag het jubileumboek 100 jaar vv & sc Heerenveen te winnen bij Omrop Fryslân. Luister daarvoor naar 92.2FM en maak kans.

Fryslân DOK over Riemer van der Velde
Volgende week zondag wordt de documentaire Ofskied fan in machtich man over oud-clubvoorzitter Riemer van der Velde herhaald. De documentaire is om 17.00 uur te zien en daarna ieder uur. Na de documentaire is een registratie te zien van het spektakelstuk Abe! over voetballegende Abe Lenstra.

Alle items en meer informatie zijn te vinden op omropfryslan.nl/schearrenfean100jier.