Overzicht: Het trainingskamp in Spanje

11 januari 2020 19:30

sc Heerenveen verbleef een week lang in het Spaanse Gerona. Onder de rook van de Pyreneeën bereidde de selectie van trainer Johnny Jansen zich voor op de tweede helft van het seizoen. In dit overzicht zie en lees je alles terug over het trainingskamp.

635155d55603f.jpg

19.30 uur:

Het trainingskamp in Spanje zit erop. Zaterdagmiddag keerde de selectie op Schiphol terug op Nederlandse bodem, waarna buschauffeur Jan Wijnsma de selectie terugreed naar Heerenveen.

In het Spaanse Gerona bereidde de ploeg van trainer Johnny Jansen zich voor op de tweede seizoenshelft. Volgende week zaterdag hervatten de Friezen het seizoen met een uitwedstrijd tegen Feyenoord (aftrap: 19.45 uur).

Ben je benieuwd hoe het er achter de schermen aan toeging op het trainingskamp van sc Heerenveen? Bekijk de onderstaande vlog van Sherel Floranus.


20.50 uur:

Gaat u er maar eens goed voor zitten. De samenvatting van het oefenduel tussen sc Heerenveen en UE Llagostera (1-2) staat online, met daarin onder meer het schitterende doelpunt van Alen Halilovic.


15.13 uur:

sc Heerenveen sloot het trainingskamp vrijdag af met een overwinning in een oefenduel met UE Llagostera (1-2). Het verslag van de wedstrijd lees je hier. Een samenvatting van het duel komt later vandaag online.

De dag zal vanavond worden afgesloten met een gezamenlijk diner met de aanwezige sponsoren. Morgenochtend vroeg vertrekken selectie en staf richting het vliegveld van Barcelona.

09.27 uur:

¡Buenos días! Vandaag staat de vriendschappelijke wedstrijd tegen UE Llagostera op het programma. Om 11.00 uur beginnen sc Heerenveen en de Spaanse club uit de Segunda División B aan hun onderlinge oefenduel. Via onze social mediakanalan zullen wij verslag doen van de wedstrijd.

13.58 uur:

Vanochtend trainden de aanwezige sponsoren van sc Heerenveen in Gerona mee met de selectie. Er werd fanatiek gevoetbald. Vanmiddag genieten de spelers van een vrije middag. Morgenochtend oefent sc Heerenveen om 11.00 uur tegen UE Llagostera.

Rodney Kongolo viert vandaag zijn verjaardag. Hij is 22 jaar geworden. Een artikel met en over de allround middenvelder lees je via deze link.

9.45 uur:

Woensdagmiddag stond er voor de selectie een teamuitje op het programma. De selectie en staf was te gast bij Windoor Realfly in Gerona. Een video van de middag zie je hieronder.


21.10 uur:

¡Benvinguda! Sponsoren van sc Heerenveen zijn woensdagavond gearriveerd bij het hotel in Gerona. Ze werden door de selectie en staf welkom geheten in hotel TorreMirona. Prettig verblijf, allen!

15.15 uur:

Ook in Spanje gaan we gewoon door met onze vaste rubriek 'Fraach en antwurd'. Via onze social mediakanalen hebben we jullie gevraagd vragen in te sturen voor Lucas Woudenberg en Jordy Bruijn. Een selectie daarvan hebben we onder de neuzen van beide heren geschoven. Het resultaat zie je hieronder.


13.18 uur:

Niet alleen binnen de lijnen wordt er hard gewerkt in Spanje. Een team specialisten zorgt ervoor dat de voetballers elke dag het maximale uit zichzelf kunnen halen. Een van hen is sportzorgmasseur Thom van der Heide (61), voor de zestiende keer mee op trainingskamp. Lees hier hoe zijn week eruitziet.

12.40 uur:

De enige training van de dag zit er bijna op. Tijdens het eerste gedeelte van de sessie werd er specifiek op aanvallen en verdedigen getraind. Halverwege de training werd er overgegaan naar een partijvorm. Na een pittige en lange elf tegen elf gaan de spelers straks lunchen en zich klaarmaken voor de teamactiviteit. Wat ze precies gaan doen, is nog geheim…

19.56 uur:

Dag drie zit er bijna op. Na het avondeten staat er nog een bijeenkomst op het programma, waarin de selectie in groepjes presentaties geeft. Verschillende thema's komen aan bod.

Eerder vandaag trainde de selectie twee keer: 's ochtends en 's middags. Zeker tijdens de tweede training regende het doelpunten. Tussen de twee trainingen door verschenen Hicham Faik en Warner Hahn voor de camera. Het resultaat en een overzicht van dag drie zie je hieronder.


17.30 uur:

Mee naar Spanje zijn ook drie talenten uit de jeugdopleiding: Rein Smit (19), Djenahro Nunumete (17) en Timo Zaal (15). Wat zij ervan vinden dat ze mee mogen? Dat zie je in de onderstaande video.


12.11 uur:

Runar Espejord kwam, Anders Dreyer ging. Een update van technisch manager Gerry Hamstra over de transferwindow verscheen net op onze website. Het artikel lees je hier.

11.43 uur:

De ochtendtraining zit erop. De eerste van in totaal twee sessies vandaag. De training begon met een warming-up en spelletjes waarbij veel gelachten werd. Zo moesten de spelers in een kring de bal hooghouden. Later werd de normale bal ingeruild voor een groter exemplaar, wat de nodige hilariteit opleverde.

Na de 'fun'-spelletjes werd de groep opgesplitst in tweeën. Er werd hard gewerkt. Bij de ene helft lag de focus op de aanvallers en de middenvelders, aan de andere kant van het veld lag het accent op verdedigen.

21.34 uur:

Ook aan dag twee is een einde gekomen. Bij het diner werd nog even gezongen voor de jarige Daniel Høegh, die vandaag 29 werd. Morgen staan er wederom twee trainingen op het programma. ¡Hasta mañana!

17.12 uur:

Na een lange en zware ochtendtraining – hieronder een aantal foto's – wordt de selectie momenteel onderworpen aan een krachttraining.

11.09 uur:

¡Buenos días! Na een opwarmsessie in de gym toog de selectie – met de jarige Daniel Høegh – weer naar het trainingsveld voor de eerste training van de dag. Eerst nog met wat bewolking, maar inmiddels heeft de zon vrij spel gekregen.

Nieuw in de selectie van sc Heerenveen is Runar Espejord. Hij kwam over van het Noorse Tromsø. Een artikel met en over de 23-jarige spits lees je hier.

20.36 uur:

En daar is de video. Dag één zit erop. Morgen staan er wederom twee trainingen op het programma. Wil je het trainingskamp op de voet volgen? Op onze social mediakanalen (Instagram, Facebook, Twitter en YouTube) doen we de hele week verslag.


19.04 uur:

Ook achter de tweede training van de dag staat een vinkje. Een compilatie van de eerste dag van het trainingskamp in Gerona verschijnt later vandaag op ons YouTubekanaal.

14.49 uur:

Zondag, op de eerste échte dag van het trainingskamp in Gerona – zaterdag stond vooral in het teken van de reis ernaartoe – werd er voorafgaand aan de ochtendtraining gezongen. Rein Smit blies negentien kaarsjes uit en werd om die reden even in het toch al nadrukkelijk aanwezige zonnetje gezet.

Na het 'er is er een jarig, hoera hoera' was het tijd voor het echte werk. De trainers lieten met verschillende oefeningen de spelers flink zweten in de Spaanse ochtendzon. Sven Botman en Runar Espejord trainden binnen. Morgen verschijnt een interview met de nieuwe spits op onze website.