sc Heerenveen verliest ook laatste oefenduel

05 september 2020 16:05

In de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding ging sc Heerenveen zaterdagmiddag thuis onderuit tegen PEC Zwolle. De ploeg van trainer Johnny Jansen kwam een ongelukkig, vroeg eigen doelpunt van Hamdi Akujobi niet te boven (0-1). Over zeven dagen is Willem II de tegenstander in de seizoensouverture.

65012c65b7f81.jpg

sc Heerenveen trad aan zonder Sherel Floranus, Ibrahim Dresevic en Joaquin Fernandez. Daardoor moest Jansen schuiven in met name zijn achterste linie. Basisplaatsen waren er voor Hamdi Akujobi en Timo Zaal. Rodney Kongolo schoof een linie naar achteren, waardoor op het middenveld een plekje vrij kwam voor Couhaib Driouech.

De openingsfase was voor PEC, dat met voormalig sc Heerenveen-speler Reza Ghoochannejhad de eerste mogelijkheid kreeg. Dichterbij was even later Yuta Nakayama, die met een hard schot bijna doelman Erwin Mulder verraste. Na een kwartier was het wel raak voor de gasten: Akujobi werkte een voorzet van Mike van Duinen in eigen doel (0-1).

Kansen op de gelijkmaker
Na de tegentreffer kwam sc Heerenveen iets beter in de wedstrijd. Toch was in die fase de beste kans voor PEC. In twee instanties kreeg Ghoochannejhad de bal na een halfuur spelen niet achter Mulder. De Friezen stelden daar voor rust alleen een hard schot van Henk Veerman tegenover, maar de poging van de aanvoerder ging naast.

Beter kwam sc Heerenveen in de tweede helft voor de dag. Mitchell van Bergen schoot na een goede actie over en Arjen van der Heide kreeg in twee pogingen de bal van dichtbij niet voorbij PEC-sluitpost Michael Zetterer. Een kwartier voor tijd was de laatste kans van de wedstrijd voor Joey Veerman, maar de middenvelder schoot vanuit de tweede lijn naast.

Start van de competitie
Na een qua resultaten teleurstellende voorbereiding – alle zeven oefenwedstrijden gingen verloren – opent sc Heerenveen over een week de competitie. In eigen huis beginnen de Friezen tegen Willem II aan het nieuwe eredivisieseizoen (aftrap: 18.45).

sc Heerenveen - PEC Zwolle 0-1 (0-1). 14. Akujobi (e.d.) 0-1.

Opstelling sc Heerenveen: Mulder; Akujobi, Kongolo, Zaal, Woudenberg; Dewaele (85. Westra), J. Veerman, Driouech; Van Bergen (56. Tahboun), H. Veerman, Van der Heide.