sc Heerenveen versterkt zich met Siem de Jong

04 december 2020 14:45

65684f4c698d5.jpg

sc Heerenveen heeft de selectie versterkt met Siem de Jong (31). De zesvoudig international kwam het afgelopen jaar uit voor FC Cincinnati. De aanvallende middenvelder was na zijn Amerikaanse avontuur transfervrij en tekent in Friesland een contract voor anderhalf seizoen.

De Jong behoeft nauwelijks een introductie. De geboren Zwitser speelde het grootste deel van zijn carrière voor Ajax. Met die club werd hij onder meer viermaal op rij landskampioen (van 2010/2011 tot en met 2013/2014). In de zomer van 2014 ging De Jong zijn eerste buitenlandse avontuur aan: Newcastle United. Na twee seizoenen Engeland keerde hij terug naar Nederland: eerst als huurling bij PSV (2016/2017), daarna weer als speler van Ajax (2017/2018).

Na één seizoen in Amsterdam trok De Jong voor de tweede keer naar het buitenland: een huurperiode bij Sydney FC. Met die club veroverde De Jong meteen de Australische titel. Zijn avontuur down under duurde één seizoen. In de zomer van 2019 sloot De Jong weer aan bij Ajax. Daar kwam hij voor de winter tot vier duels, waarna De Jong koos voor een vertrek en zijn derde avontuur over de grens aanging bij FC Cincinnati.

Zesvoudig international
Ruim tien jaar geleden debuteerde De Jong voor het Nederlands elftal. Op 11 augustus 2010 deed hij dik een uur mee in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Oekraïne (1-1). Een vervolg van zijn interlandcarrière liet aanvankelijk op zich wachten, maar in 2013 mocht hij nogmaals vijf keer opdraven. Ook was De Jong trefzeker in het shirt van Oranje. In een oefenduel met Indonesië scoorde hij tweemaal, beide keren met het hoofd (0-3).

Technisch manager Gerry Hamstra is blij met de komst van De Jong. "Je kijkt altijd om je heen naar versterkingen voor je selectie. Siem is een absolute buitenkans. Met zijn voetballend vermogen en persoonlijkheid is Siem een zeer welkome versterking. Hij beschikt over een geweldige staat van dienst en brengt een karrenvracht aan ervaring met zich mee. Wij zijn trots dat hij voor ons heeft gekozen."