sc Heerenveen wint "Maatschappelijk Project Eredivisie"

08 november 2020 11:15

sc Heerenveen heeft 50.000 euro gewonnen voor het beste 'Maatschappelijk Project Eredivisie' van de VriendenLoterij. De Friese eredivisionist sleepte de prijs in de wacht met het project 'Wy tinke oan moarn' ('Wij denken aan morgen'). sc Heerenveen was genomineerd samen met acht andere eredivisieclubs.

654646ce0c8c4.jpg
sc Heerenveen werd door jurylid Aletha Leidelmeijer op afstand verrast

Oordeel door jury en publiek
Met 'Maatschappelijk Project Eredivisie' worden eredivisieclubs beloond die laten zien dat zij hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en op een vernieuwende en impactvolle manier bijdragen aan een gezonde en sterke samenleving. Een deskundige, onafhankelijke jury beoordeelde de inzendingen van de eredivisieclubs. Waarna er door het publiek is gestemd op negen geselecteerde projecten.

'Wy tinke oan moarn'
De doelstelling van het project 'Wy tinke oan moarn' is dat kinderen in Friesland tussen de 10 en 12 jaar (meer) leren lezen en in beweging komen. De insteek van het project is vitaliteit en leesplezier aan te moedigen bij kinderen op basisscholen, door:

- gezamenlijk boeken te 'scoren' met sc Heerenveen en de Friese bibliotheken
- gezond koken te stimuleren en faciliteren na schooltijd met (Fikks) Friese Ideële Kinderkookschool
- een sociaal en pedagogisch lespakket ('Scoren voor vitaliteit in Friesland’) te ontwikkelen, door eigen fans (oud-docenten) en in samenspraak met GGD Fryslân.