Speciale talkshows met en voor sportief partners

16 november 2020 15:00

Het zijn geen gemakkelijke tijden voor amateurvoetbalverenigingen: dichte kantines en geen wedstrijden. sc Heerenveen hecht veel waarde aan de relatie met zijn sportief partners en probeert te ondersteunen waar het kan. Na de actie 'Rondje voor je club' biedt sc Heerenveen hen nu online talkshows aan.


Toen er nog met publiek werd gespeeld in het Abe Lenstra stadion vond voor elke thuiswedstrijd een themabijeenkomt plaats voor vrijwilligers van de sportief partners. Door de coronamaatregelen was dat niet meer mogelijk, dus is sc Heerenveen op zoek gegaan naar een digitale oplossing.

Online talkshows
Die digitale oplossing bestaat uit ten minste drie online talkshows. Eind oktober werd de eerste aflevering opgenomen en uitgezonden. Presentator Eric Boersma (coördinator jeugdopleiding sc Heerenveen) ontving Niek Westra (jeugdtrainer sc Heerenveen), Wiebe Lageveen (coördinator onderbouw SC Joure) en Richard Elsinga (VTON). De heren gingen met elkaar in gesprek over tips en trucs voor de jeugdopleiding, gedurende de coronaperiode.

Op woensdag 25 november wordt de tweede aflevering uitgezonden, met weer andere tafelgasten. Dan gaat het over de visie op het keepen en de leerlijn uit de keepersmodule van VTON. Ook wordt er besproken hoe de weekenden kunnen worden gevuld, nu er geen amateurwedstrijden gespeeld mogen worden. Deze uitzendinge is bedoeld voor de keeperstrainers, hjo's en jeugdcoördinatoren van de sportief partners.

655029ff353e2.png
V.l.n.r.: Eric Boersma, Niek Westra, Wiebe Lageveen en Richard Elsinga

Sportief Partnership
De talkshows zijn exclusief te zien voor de sportief partners. De besturen van de amateurverenigingen krijgen de links van de uitzendingen. Is jouw vereniging nog geen sportief partner? Voor een kleine bijdrage zet sc Heerenveen verschillende acties op, waarbij de amateurverenigingen de kosten hiervoor weer ruimschoots kunnen terugverdienen. Meer info vind je op www.samenwinnenwemeer.nl.