Van den Berg loopt mee op voetbalafdeling

03 februari 2020 16:04

Joey van den Berg loopt vanaf maandag mee op de voetbalafdeling van sc Heerenveen. De 33-jarige oud-speler van de club hoopt er op die manier achter te komen waar binnen de voetbalwereld zijn interesses liggen. De 'stage' van de voormalig profvoetballer duurt tot de zomer.

63708b3cce82e.jpg

Een nieuw gezicht is Van den Berg niet binnen sc Heerenveen. Als speler stond hij bij de club tweemaal onder contract. Na de jeugdopleiding te hebben doorlopen, duurde zijn eerste periode in Friesland tot en met december 2005. Exact zeven jaar later keerde Van den Berg terug, waarna hij in de zomer van 2016 de club weer verliet en een contract tekende bij het Engelse Reading.

Na Reading en daarna nog NEC hield Van den Berg eind vorig jaar zijn conditie op peil bij sc Heerenveen, in afwachting van een eventueel nieuw avontuur. Het perfecte plaatje kwam niet voorbij, waarna Van den Berg een punt zette achter zijn profcarrière. Helemaal stoppen met voetbal doet de middenvelder niet: hij sluit per direct aan bij zondaghoofdklasser Alcides uit Meppel.

Van den Berg kijkt uit naar de komende periode bij sc Heerenveen. 'Ik ben de club dankbaar dat mij deze kans geboden wordt. Eerst meetrainen en nu meekijken achter de schermen. Ik voel me hier thuis en hoop in deze vertrouwde omgeving veel te leren en te ontdekken wat bij mij past.'