De nieuwste FeanFan Magazine staat in het teken van de derby

13 december 2021 16:50

De nieuwe editie van FeanFan Magazine komt deze week uit. Leden van de gelijknamige supportersvereniging vinden het blad de komende dagen op hun deurmat. In het nieuwe nummer: de Friese Derby, Nick Bakker, Nicolas Madsen, Anthony Musaba en een senioren- en juniorenkerstquiz.

01 COVER FF3 Gereed


Door de hoofdredactie:

Wat hebben we ons verheugd op dé derby van zondag 19 december. Helaas, helaas, de Friese Derby vindt plaats zonder publiek. De redactie van FeanFan Magazine probeert dit leed een beetje te verzachten met een special over de derby van 21 pagina's.

Daarnaast gingen we in gesprek met Groninger Nick Bakker, die zich als lastminute-aankoop in de basiself heeft gespeeld. Bakker maakt indruk, ligt goed bij de fans en voelt zich thuis in de kleedkamer. Hij is zoals hij voetbalt: nuchter, maar zelfbewust. "Ik kan me wel voorstellen dat de mensen dachten: een speler van Emmen, wat moet die nou bij Heerenveen? Ik hoop dat ik iedereen inmiddels overtuigd heb."

We spraken Nicolas Madsen, nog zo'n onverwachte versterking. Pas 21, voor het eerst op eigen benen in het buitenland, maar wel basisklant bij Johnny Jansen. Madsen mag pas 21 jaar zijn, hij overtuigt technische staf en selectie snel. Vooral de connectie met Joey Veerman valt op: "Joey heeft nu het vertrouwen dat ik ook behoorlijk kan voetballen. En ik kan hem altijd de bal geven. Joey zal 'm nooit kwijtraken."

Vanuit Monaco kwam Anthony Musaba naar Fryslân. Na een aarzelende start lijkt ook deze aanwinst een basisplaats te hebben afgedwongen. Er schuilt een echte publieksspeler in de rappe vleugelflitser. Naast zijn verfijnde voetenwerk zoekt hij nadrukkelijk contact met de fans: "Ik hou ervan om het publiek op te zwepen."

Uiteraard nog veel meer voetballekkers in deze FeanFan Magazine. Uiteraard is er de traditionele senioren- en juniorenkerstquiz. En ook een prachtig verhaal van superfan Lars Koning, die landelijke bekendheid geniet omdat hij met Johnny de Mol te zien was in het TV-programma Syndroom.

Wil je FeanFan Magazine voortaan ook thuis ontvangen? Om de prijs hoef je het niet te laten: voor 20 euro per jaar ben je al lid van de supportersvereniging en ontvang je zes full colour magazines per seizoen. Nieuwsgierig? Word nu lid.