Fans welkom tegen PEC: "Heel blij dat er perspectief is"

07 april 2021 16:40

Zes maanden nadat er voor het laatst publiek aanwezig was bij een wedstrijd van sc Heerenveen gaan de poorten van het Abe Lenstra stadion weer deels open. Bij het thuisduel met PEC Zwolle op zaterdag 24 april is een beperkt aantal supporters welkom. Hoeveel precies en onder welke exacte voorwaarden is op dit moment nog onduidelijk.

12092020266532 DSC 5259

Een half jaar lang werden alle wedstrijden in de eredivisie vanwege het coronavirus gespeeld voor lege tribunes. De laatste keer dat fans van sc Heerenveen hun club live in actie zagen, was vorig jaar september. Met allerlei geldende coronamaatregelen was een selectie seizoenkaarthouders getuige van een 1-0 zege op VVV-Venlo.

Eindelijk perspectief
Het kabinet maakte dinsdag bekend dat bij een aantal evenementen in het land weer publiek aanwezig mag zijn, waaronder bij de eredivisieduels in speelronde 30. Algemeen directeur Cees Roozemond is vanzelfsprekend blij met de pilot. "Hier hebben we heel lang op gehoopt. We zijn heel blij dat er nu eindelijk perspectief is richting onze trouwe supporters."

Na het nieuws is sc Heerenveen meteen aan de slag gegaan met de wedstrijdorganisatie rondom het duel met PEC. "De protocollen in coronatijd liggen klaar, zoals die gebruikt werden thuis tegen Willem II en VVV. Waar wij ook nog vragen over hebben is het proces eromheen, zoals het testen. Daar hopen we snel meer over te horen, zodat we onze achterban kunnen informeren."