Het nieuwe uitshirt: met duizenden 'pompebledsjes'

06 augustus 2021 16:00

Met veel trots presenteren kledingleverancier JAKO en sc Heerenveen het uitshirt voor het seizoen 2021/2022. Het tenue is volledig duurzaam geproduceerd en wordt straks gedragen door het eerste elftal, de vrouwenploeg, alle jeugdteams en de e-sporters van sc Heerenveen. Het uitshirt is donkerblauw met oranje en bevat duizenden pompebledsjes. Het thuistricot werd eerder al onthuld.

06082021281322 DSC4856


Dertien plastic flessen

Nieuw seizoen, nieuwe shirts. Na de speciale jubileumtenues als ode aan het honderdjarig bestaan, komen JAKO en sc Heerenveen voor het seizoen 2021/2022 opnieuw met verhalende shirts. Verleden in een hedendaags jasje, met oog voor de toekomst. Zowel de thuis- als de uittenues zijn volledig duurzaam geproduceerd. Elk shirt is gemaakt van dertien plastic flessen en bestaat uit 100 procent gerecycled polyester.


Donkerblauw met oranje

Het nieuwe uitshirt is overwegend donkerblauw met oranje accenten, gebaseerd op een eerder uittenue van de club. In dezelfde kleuren speelde sc Heerenveen in het seizoen 2004/2005 zijn uitduels, wat ook dit shirt een combinatie maakt van verleden en toekomst (duurzaam). Wat opvalt zijn de golven voor- en achterop. Dit effect wordt veroorzaakt door duizenden kleine pompebledsjes. Oranje zijn het logo op de borst, de bedrukking, de kraag en de uiteinden van de mouwen.

 


Nieuwe thuisshirt

Eerder al presenteerden JAKO en sc Heerenveen het nieuwe thuistenue: blauw-wit gestreept en zeven pompeblêden. Zoals het hoort is het shirt ook in het seizoen 2021/2022 rechtstreeks afgeleid van de Friese vlag. In het midden loopt een witte baan en ook de kraag en uiteinden van de mouwen zijn wit. De zeven pompeblêden zweven over het shirt: vier voor- en drie achterop. Het tenue ademt Fryslân en draagt daarmee de Friese identiteit uit. Het shirt toont herkenbaarheid, staat voor traditie, koestert het verleden en houdt rekening met de toekomst.