"Het wordt een hele klus, maar we gaan ervoor"

15 oktober 2021 17:07

sc Heerenveen hervat zaterdagavond de competitie thuis tegen Ajax (aftrap: 18.45 uur). Alles zal moeten kloppen om te stunten tegen de koploper uit Amsterdam, beaamde trainer Johnny Jansen vrijdag tijdens de persconferentie. "Ajax is topkwaliteit."

01011970284113 FEY DSC 9848


Aan publieke belangstelling ligt het zaterdag niet: met Ajax als aansprekende tegenstander is het Abe Lenstra stadion nagenoeg uitverkocht. En dus wil Jansen de mensen wat voorschotelen. "Tuurlijk", zei de oefenmeester tegenover de verzamelde pers. "Het zou doodzonde zijn als het aanmodderen wordt."

Maar een goed resultaat tegen Ajax, dat is niet zomaar voor elkaar gebokst. De laatste thuisoverwinning op de Amsterdammers dateert van dertien jaar geleden. Bovendien steekt de huidige koploper van de eredivisie in bloedvorm. Toch bleek in de vorige speelronde zelfs Ajax te kloppen.

Topkwaliteit
Twee weken geleden, voordat de interlandperiode aanbrak, won FC Utrecht in de Johan Cruijff Arena (0-1). "Die wedstrijd hebben we uiteraard bekeken en geanalyseerd", zei Jansen. "Tsja, Ajax. Dat is topkwaliteit. Toch liggen er kansen. Hun kwetsbaarheid, als je het zo kunt noemen, ligt in de omschakeling."

Het compact houden, de Ajacieden afjagen en passes onderscheppen. En dan vanuit de counter proberen toe te slaan via snelheid voorin. Kort samengevat gaat sc Heerenveen op die manier Ajax te lijf. "Het is zaak om negentig minuten georganiseerd te staan en waakzaam te zijn. Het wordt een hele klus, maar we gaan ervoor."