Jansen blikt op 'Siem-dag' vooruit op PSV-thuis

04 december 2020 17:37

"Hartstikke blij" is trainer Johnny Jansen met de komst van Siem de Jong. Zonder de kersverse aanwinst – pas speelgerechtigd in het nieuwe jaar – neemt sc Heerenveen het zondag op tegen PSV. De Friezen beschikken over een fitte en coronavrije selectie. "Op dit moment", verduidelijkt Jansen tijdens het persmoment.

656878165f95a.jpg

Na remises op bezoek bij ADO Den Haag en RKC Waalwijk hoopt Jansen in eigen huis te kunnen stunten tegen PSV. De stemming bij de Eindhovenaren is momenteel goed: overwintering in de Europa League is een feit, na een even benauwde als knappe overwinning donderdag op en bij Granada. "Ik heb het gezien ja", zei Jansen. "Een knap resultaat. Ze hebben een druk programma, maar reken maar dat ze er zondag weer staan."

PSV staat op moment van schrijven op de derde plek in de eredivisie, drie plaatsen boven sc Heerenveen. De Eindhovenaren behoren traditiegetrouw tot de kampioenskandidaten. "PSV is een goede ploeg", zei Jansen. "Ze spelen heel aanvallend en durven te voetballen. Ook onder druk. Ze spelen met de links- en rechtsback hoog op en hun buitenspelers gaan vaak naar binnen. Een manier van voetballen die lastig te verdedigen is."

Maar het plan van Jansen en zijn staf ligt klaar. "Wij moeten zorgen dat onze kwaliteiten tegen PSV goed uit de verf komen. Het moet een wedstrijd worden. Dat is wat je wilt. Maar het wordt lastig zat tegen deze topploeg. Het is dan ook een optie om het iets anders neer te zetten. Dat hebben we besproken. Jullie zullen zondag wel zien of we dat ook hebben besloten", knipoogde Jansen naar de aanwezige journalisten.

Een verlengstuk
Het was drukker dan normaal in de perszaal van het Abe Lenstra stadion vanwege de presentatie van Siem de Jong, eerder op de middag. "Ik ben hartstikke blij met Siem. Hij heeft altijd op een heel hoog niveau gespeeld en gepresteerd. We hebben eerder al contact gehad en dan merk je: die heeft kennis van het spel. Als hij speelt, zal hij een verlengstuk van je zijn. Een type-Schaars? Daar zou ik heel enthousiast van worden."