Jansen: "Er gaat wel wat veranderen"

18 maart 2021 15:50

De teleurstellend verlopen uitwedstrijd tegen Willem II (3-1) blijft niet zonder gevolgen voor sc Heerenveen. Trainer Johnny Jansen kondigde donderdag in aanloop naar het thuisduel met FC Twente van vrijdag wijzigingen in zijn opstelling aan. Hoe die er precies uit gaan zien, wilde de coach nog niet zeggen.

17012021272157 DSC 0986

Passie, strijd en beleving. Dat hadden supporters van sc Heerenveen zaterdag gemist in Tilburg. Een afvaardiging van supportersvereniging Nieuw Noord wilde daarop in gesprek met de selectie. "Het geeft aan dat ze betrokken zijn", zei Jansen. "En natuurlijk luisteren we daarnaar. We (naast Jansen schoven ook Cees Roozemond, Pawel Bochniewicz, Henk Veerman en Siem de Jong aan, red.) zijn met elkaar in gesprek geweest. Dat is en moet ook altijd een kenmerk zijn van de club. We doen het samen."

Waar ging het gesprek over? "Het was een goed en open gesprek over van alles, maar vooral over de passie, strijd en beleving die de supporters hebben gemist. Zij hebben verteld hoe zij dat zagen en voelden. We hebben geluisterd, begrepen het en hebben ook uitgelegd waardoor het soms niet gaat zoals je graag zou willen. Het is hartstikke goed dat zo'n gesprek plaatsvindt. Ik vind dat je altijd nauw in contact moet zijn met je achterban. Of het nou goed gaat of slecht."

Veranderingen op komst
Terug naar binnen de lijnen. Vrijdagavond krijgt sc Heerenveen naaste concurrent FC Twente op bezoek: het laatste duel voordat internationals uitvliegen en de eredivisie even stilligt. Een interlandperiode wil je altijd met een goed gevoel ingaan. "De hele week werken we toe naar het duel met Twente. Ten opzichte van Willem II-uit gaat er wel wat veranderen qua bezetting. Het hoe en wat houden we nog even voor onszelf."

Het verschil op de ranglijst tussen beide clubs bedraagt drie punten in het voordeel van FC Twente. Bij winst komen de Friezen in punten gelijk. "Een belangrijke wedstrijd. We willen dit duel graag winnen, zeker na onze vorige wedstrijd. Een mooie uitdaging tegen een heel leuk elftal, zo zie ik Twente. Ze zetten normaal gesproken hoog druk, beschikken over veel energie en dynamiek en via de flanken stichten ze veel gevaar. Ik heb er zin in."