Jansen over NEC: "Ze zitten in een flow"

05 november 2021 15:51

Na drie verliespartijen op rij hoopt sc Heerenveen zaterdag bij NEC weer eens met een goed resultaat van het veld te stappen (aftrap: 18.45 uur). Trainer Johnny Jansen heeft het strijdplan klaar, maar kon vrijdag bij het persmoment nog geen opstelling prijsgeven. "Er zijn nog wat vraagtekens."

01102021283839 DSC 1666


In grote lijnen is Jansen tevreden over het voetbal dat zijn ploeg de laatste weken laat zien. "Maar nu moeten we het nog koppelen aan resultaat. Het valt tot nu toe nog niet onze kant op, maar ik heb het gevoel dat we op de goede weg zijn om het te laten kantelen."

Dat moet dan gebeuren in Nijmegen, in een leeg Goffertstadion. Het verhaal is bekend. Na afloop van de derby met Vitesse stortte het uitvak deels in, waardoor de thuishaven van NEC voorlopig geen supporters toelaat. "Heel jammer. Helaas weten we hoe het voelt: voetballen in een leeg stadion."

Bakker en Stevanovic starten
Een dag voor de wedstrijd weet Jansen nog niet welke elf hij tegen NEC het veld opstuurt. "Er zijn nog wat vraagtekens." De basisplekken van twee spelers gaf de oefenmeester al wel vast prijs: Nick Bakker vervangt centraal achterin de geschorste Ibrahim Dresevic en Filip Stevanovic start weer, na zijn vroege wissel vorige week tegen Vitesse.

Los van wie er tegen NEC aan de aftrap zullen verschijnen: het plan heeft Jansen klaar. "We hebben uiteraard meerdere wedstrijden van hen gezien. NEC heeft een goed idee van voetballen, met ervaring in de as en voorin veel kwaliteit. Ze zitten in een flow. Hopelijk kunnen wij dat doorbreken."