Jeugduitslagen: uitstekende start voor O18 en O17

13 september 2021 12:30

De meeste jeugdelftallen van sc Heerenveen zijn inmiddels weer begonnen aan de competitie. Hieronder een overzicht.

Ktighdjf

Onder 21
Onder 21 speelde afgelopen zaterdag op Sportpark Skoatterwâld tegen de leeftijdsgenoten van NAC Breda. De ploeg van Menno van Dam kon een tweede nederlaag van het seizoen niet voorkomen (0-1). Zaterdag gaat Onder 21 op bezoek bij Almere City Onder 21.

Onder 18
Onder 18 boekte een knappe winst op Feyenoord Onder 18. De Rotterdammers kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar de ploeg van Niek Westra kwam vlak voor rust op gelijke hoogte via Trustin van 't Loo. Diezelfde Van 't Loo zette de Friezen tien minuten voor tijd op voorsprong. Daarmee was de Friese koek nog niet op: na een schitterende actie vanuit de hoek van het veld schoot Amir Ismaïl Onder 18 naar een 3-1 overwinning. Bekijk hieronder zijn doelpunt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door sc Heerenveen (@scheerenveenofficial)

Onder 17
Onder 17 kende een uitstekende start van de competitie. N.E.C. Onder 17 werd met een 5-0 nederlaag terug naar Nijmegen gestuurd. Dimitris Rallis was met drie doelpunten de grote man bij de ploeg van trainer Wilco Hellinga.

Onder 15
Onder 15 kende vorige week een uitstekende start van de competitie tegen Helmond Sport Onder 15, maar verloor zaterdag op bezoek tegen de leeftijdsgenoten van FC Twente/Heracles Almelo (2-0). Beide doelpunten werden voor rust gemaakt. Zaterdag speelt de ploeg van trainer Emiel Kramer weer een thuiswedstrijd. Dan komt Excelsior Rotterdam Onder 15 op bezoek in Heerenveen.

Onder 14
Onder 14 ging op bezoek bij FC Dordrecht Onder 14. In een doelpuntrijke wedstrijd trok de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind (4-3). Komende zaterdag speelt Onder 14 de Friese derby tegen Cambuur Onder 14.