Kooi breidt pakket uit en wordt co-sponsor

12 november 2021 11:10

Kooi heeft het sponsorschap bij sc Heerenveen verlengd en opgewaardeerd. Het beveiligingsbedrijf uit Drachten is per direct als co-sponsor verbonden aan de Friese eredivisionist. "De relatie met sc Heerenveen draagt bij aan onze naamsbekendheid."

Kooi (1)
V.l.n.r.: Kees van der Leij, Yteke van Dijk (beiden Kooi), Pieter Santema en Ronny Venema (beiden sc Heerenveen).


Kooi is in Europa specialist op het gebied van tijdelijke, mobiele camerabeveiliging en broeidetectie. Het inmiddels internationale miljoenenbedrijf is actief in verschillende sectoren: bouw, infrastructuur, wind- en zonneparken, afval en recycling. Dat het goed gaat, toont het uitroepen tot Friese onderneming van het jaar aan, een prestigieuze titel die Kooi in september in de wacht sleepte.

Kooi ziet veel gelijkenissen met sc Heerenveen, zegt Kees van der Leij, chief commercial officer bij Kooi. "Ons hoofdkantoor is gevestigd in Drachten. We zijn trots op onze Friese roots en dragen dit intern uit door ons Kooi-dna: grutsk. Daarnaast hebben we veel ambitie. We herkennen dit ambitieniveau ook bij sc Heerenveen en vinden dat bij ons passen. Bovendien hebben we als Fries bedrijf ook de nodige sc Heerenveensupporters binnen ons team."

Kooi was al verbonden aan sc Heerenveen, maar ging voor een opwaardering. "We bouwen nog steeds hard aan ons merk en vinden dat een sponsorrelatie met sc Heerenveen, een van de bekendste voetbalclubs van Nederland, bijdraagt aan onze merkbekendheid", zegt Van der Leij. "Zo kan ons bedrijf nog verder groeien. Daarnaast is relatiebeheer voor ons belangrijk: we nemen graag klanten en andere relaties mee naar het voetbal om ons langer aan elkaar te verbinden."