Musaba keert tegen Heracles terug in basiself

03 december 2021 15:50

Met Anthony Musaba aan de aftrap begint sc Heerenveen zaterdagavond aan het uitduel met Heracles Almelo (aftrap: 21.00 uur). Dat liet trainer Johnny Jansen vrijdag weten tijdens het persmoment. "Zijn snelheid en onvoorspelbaarheid zijn wapens voor ons."

04082019255408 DSC 9424


Mochten er tot zaterdagavond geen gekke dingen meer gebeuren, dan is de basisplek voor Musaba de enige wijziging die Jansen doorvoert in zijn elftal. Dat gaat ten koste van Rodney Kongolo, die tegen PSV Musaba juist verving, na diens rode kaart twee weken geleden tegen Willem II. "Ik ben blij dat Anthony weer terug is. Hij liet mooie dingen zien op het trainingsveld. Hij past goed bij ons en bij het elftal. Zijn snelheid en onvoorspelbaarheid zijn wapens voor ons."

Ook over zijn andere buitenspeler is Jansen te spreken. "Waar Anthony en Henk (Veerman, red.) graag de dieptes in duiken, hebben we met Filip nog een andere smaak voorin", zei de trainer over Stevanovic. "Filip is echt goed teruggekeerd van de laatste interlandperiode. Ik zag een andere Filip. Eentje met meer energie. Hij voelt zich hier steeds meer thuis. Ook in de groep. Hij loopt steeds meer te donderjagen. Ik zie een mooie ontwikkeling bij 'm. Hopelijk houdt ie dat vast."

Aan elkaar gewaagd
Tegen Heracles hoopt Jansen de laatste twee resultaten – winst op Willem II en een punt tegen PSV – een goed vervolg te geven. "Ik denk dat we niet veel voor elkaar onder doen", zei Jansen, die uiteraard de inhaalwedstrijd woensdag van Heracles had gezien. In De Kuip gingen de zwart-witten nipt onderuit (2-1). "Het is even afwachten hoe ze gaan spelen, ook omdat ze nu voorin iemand moeten missen." Ismail Azzaoui liep een zware knieblessure op tegen Feyenoord. "Vreselijk. Heel sneu voor die jongen."

De ploeg van trainer Frank Wormuth staat momenteel op een veertiende plaats met veertien punten, vier minder dan sc Heerenveen. Dat zegt volgens Jansen niet zoveel. "Ik denk dat we aan elkaar gewaagd zijn. Ik ben benieuwd hoe Heracles tegen ons voor de dag zal komen. Ze hebben nogal wat te kiezen. Tegen Feyenoord speelden ze met Sinan Bakis en Kaj Sierhuis voorin. We zullen het zien. Wij hebben in elk geval ons plan klaar."