'Om utens': Musaba debuteert, Al Hajj scoort

10 oktober 2021 10:10

De eredivisiebal ligt momenteel stil, maar gevoetbald wordt er wel deze periode. Begin oktober staan er interlands op het programma, ook voor zeven spelers van sc Heerenveen. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

51890795 ORANGE PICTURES

Anthony Musaba
Voor het eerst werd Anthony Musaba opgeroepen voor Jong Oranje en ook meteen mocht de buitenspeler van sc Heerenveen zijn debuut maken. Vrijdag verving Musaba in en tegen Zwitserland vlak voor tijd Jurgen Ekkelenkamp. De invaller was nog dicht bij de winnende treffer, maar het EK-kwalificatieduel eindigde in een gelijkspel (2-2). Dinsdag speelt koploper Nederland tegen Wales.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Anthony Musaba (@anthonymusaba7)

Rami Al Hajj en Benjamin Nygren
Met z'n tweeën geselecteerd voor Zweden Onder 21 en vrijdag beiden in de basis in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro. Al Hajj zette zijn ploeg na ruim een halfuur spelen op voorsprong (1-0). Twintig minuten voor tijd werd hij vervangen. Ploeggenoot Nygren speelde de hele wedstrijd, die de Zweden uiteindelijk met 3-1 wisten te winnen. Dinsdag is Italië de tegenstander.

Stanislav Shopov
Met Bulgarije Onder 21 beleefden Stanislav Shopov en zijn landgenoten vrijdag een eenvoudige avond tegen Gibraltar. De EK-kwalificatiewedstrijd eindigde in een 5-0 zege voor de Bulgaren. Shopov gaf de assist bij de vierde Bulgaarse treffer en speelde zeventig minuten. Dinsdag speelt Bulgarije tegen Zwitserland.

Filip Stevanovic
Donderdag zag Filip Stevanovic Servië Onder 21 vrij gemakkelijk het EK-kwalificatieduel winnen van Armenië. Het werd 1-4 voor de Serviërs. Dinsdag wacht hen andere koek: dan komt Frankrijk op bezoek.

Ibrahim Dresevic
Ibrahim Dresevic verloor zaterdag met Kosovo het WK-kwalificatieduel van Zweden (3-0). De verdediger van sc Heerenveen speelde negentig minuten. Dinsdag neemt Kosovo het op tegen Georgië.

Timo Zaal
Ook Timo Zaal stond afgelopen weekend tegenover een Zweedse ploeg. Met Oranje Onder 18 won Zaal wel van de Scandinaviërs. Op een vriendschappelijk vierlandentoernooi in Oostenrijk was Nederland met 1-0 te sterk. Zaal speelde de hele wedstrijd. Dinsdag is gastheer Oostenrijk de tegenstander in de finale.