'Om utens': Nygren scoort voor winnend Zweden

13 november 2021 09:25

Geen eredivisie dit weekeinde, maar wel interlandvoetbal. Zes spelers van de eerste selectie van sc Heerenveen zijn door hun vaderland opgeroepen om de komende anderhalve week de nationale eer te verdedigen. De eerste wedstrijden zijn donderdag en vrijdag gespeeld: hier lees je hoe dat ging.

51964244 ORANGE PICTURES

Anthony Musaba en Stanislav Shopov

Een 'Fries' onderonsje vrijdag in Almere: Anthony Musaba stond met Jong Oranje tegenover het Jong Bulgarije van Stanislav Shopov. Helaas bleven beide sc Heerenveenspelers op de bank. Zij zagen dat Nederland het EK-kwalificatieduel na een achterstand alsnog wist te winnen (3-1). Maandag speelt Nederland in en tegen Gibraltar. Een dag later speelt Bulgarije thuis tegen Moldavië.

Rami Al Hajj en Benjamin Nygren
Met Rami Al Hajj in de basis en Benjamin Nygren als invaller won Zweden Onder 21 vrijdag het EK-kwalificatieduel met Bosnië en Herzegovina (4-0). Twintig minuten voor tijd losten beide sc Heerenveenspelers elkaar af. Nygren bekroonde zijn invalbeurt met het vierde Zweedse doelpunt. Dinsdag speelt Zweden in en tegen Ierland.

Filip Stevanovic

In het EK-kwalificatieduel met Faeröer kwam Servië Onder 21 niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Filip Stevanovic stond aan de aftrap en speelde 75 minuten. Dinsdag neemt Servië het op in en tegen Oekraïne.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Filip Stevanovic (@stevanovic10)

Timo Zaal

Met het Nederlands elftal Onder 18 werkt Timo Zaal een vriendschappelijk toernooi af in Spanje. Drie wedstrijden staan er op het programma. De eerste werd donderdag gespeeld: Zaal zag hoe zijn teamgenoten Engeland versloegen (3-2). Zaterdag is Portugal de tegenstander, maandag België.