Ontdek 65 jaar Eredivisie

29 november 2021 12:00

De Eredivisie is dit seizoen jarig en lanceert daarom ‘Ontdek de Eredivisie’. Een ode aan 65 jaar Eredivisie in samenwerking met de clubs, ESPN, hoofdsponsor KPN en SANTOS Magazine. Via Eredivisie.nl/ontdek, een documentaireserie en een voetbalreisgids, kunnen liefhebbers op zoek naar de Eredivisie en de historie van hun favoriete club(s). In eigen stad of zelfs door heel het land.

Ontdek De Eredivisie

In 65 jaar hebben in totaal 54 (voormalige) clubs uit 34 steden de Eredivisie gemaakt tot wat het nu is. Goed voor ontelbaar mooie momenten, vele helden, talloze herinneringen en briljante verhalen. En nog steeds is de Eredivisie springlevend, voor jong en oud. Daarom laat de Eredivisie aan de hand van 266 plekken zien wat de Eredivisie voor Nederland betekent. Van Leeuwarden tot Maastricht en van Den Haag tot Enschede.

Historische plekken bezoeken

Op Eredivisie.nl/ontdek kunnen bezoekers online een reis maken langs stadions, standbeelden, kroegen, pleinen, geboortehuizen en andere betekenisvolle plekken voor de clubs. Allemaal voorzien van feitjes, anekdotes en beeld. Het laat zien op welke plekken in Nederland de clubs het diepst geworteld zijn.

De plekken komen pas echt tot leven als ze daadwerkelijk bezocht worden. Daarom is het mogelijk om eenvoudig en coronaproof alle plekken te bezoeken met een mobiel. Aan iedere plek zit een virtueel vaantje gekoppeld, dat verzilverd kan worden op het moment dat men de plek daadwerkelijk bezoekt. Voetballiefhebbers die alle plekken van een club hebben bezocht, maken kans op mooie prijzen.

Documentaireserie Ontdek de Eredivisie

Op ESPN is sinds 22 november een gelijknamige documentaireserie te zien, waarin Sjoerd Mossou de kijker meeneemt langs de voetbalsteden van Nederland. Hierin komen de bijzondere locaties en anekdotes nog verder tot leven.

Voetbalreisgids

Tot slot maakte voetbalmagazine SANTOS in het kader van Ontdek de Eredivisie ‘De Nederlandse Voetbalreisgids’ die vanaf deze week in de winkels ligt. Ook hier worden de bijzondere plekken van clubs, anekdotes en andere verhalen uitvoerig belicht.