Punt na teleurstellend duel met Sparta

11 december 2021 22:11

sc Heerenveen bleef zaterdagavond thuis steken op een teleurstellend gelijkspel tegen Sparta Rotterdam. Beide ploegen maakten er in het lege Abe Lenstra stadion geen spektakel van. Bijna nog stal de thuisclub in de slotminuut de zege, maar dat was te veel van het goede geweest (0-0).

11122021286241 DSC 6476

Hoewel het stadion vanwege de coronamaatregelen leeg bleef, liet het jarige Nieuw Noord zich toch horen en zien. De supportersvereniging bestaat zondag twintig jaar en was met vuurwerk, rook en de zoveelste sfeeractie toch aanwezig om sc Heerenveen te steunen. Desondanks sloeg de vonk niet over op de wedstrijd. De hoogtepunten waren schaars. Voor rust kreeg Lennart Thy de beste kans, maar de Sparta-spits schoot van dichtbij hoog over.

In de tweede helft liet sc Heerenveen zich iets meer zien. Tibor Halilovic probeerde het met een knal van afstand en Joey Veerman schoot bijna in één keer een vrije trap van ver in de goal, maar Sparta-goalie Tim Coremans en de lat voorkwamen een doelpunt. In de slotminuut knikte Henk Veerman de Friezen nog bijna naar de overwinning, maar Coremans stak daar een stokje voor: een punt voor beide.