sc Heerenveen besluit 2021 met verlies tegen Feyenoord

22 december 2021 21:00

sc Heerenveen heeft de laatste wedstrijd van het jaar verloren van Feyenoord. In een leeg en ijskoud Abe Lenstra stadion waren de Rotterdammers veel te sterk (0-3). Het is nu winterstop: over 24 dagen hervatten de Friezen de competitie op bezoek bij FC Twente.

22122021286543 DSC 9578

Even hoopte sc Heerenveen in de tweede helft de aansluiting te hebben gevonden bij Feyenoord. Bij een 0-2 achterstand kopte Henk Veerman de bal achter Justin Bijlow, maar de VAR greep in en constateerde na vier minuten bestuderen toch buitenspel. Over en uit was het een minuut erna toen Bryan Linssen raak kopte (0-3).

Ongewijzigd elftal
Met het goede gevoel overgehouden aan de derbyzege in Leeuwarden begon sc Heerenveen ongewijzigd tegen Feyenoord. Al snel grepen de Rotterdammers het initiatief met kansen voor Linssen (kopbal) en Guus Til (schot met links), maar beide keren redde Xavier Mous.

Feyenoord bepaalde in de vrieskou het spelbeeld en -tempo. Toch kreeg ook sc Heerenveen een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen. Aanvoerder Tibor Halilovic haalde hard uit, maar zag Bijlow redding brengen. Na een halfuur spelen brak Feyenoord toch de ban: een fraaie aanval werd afgerond door Til (0-1).

Op slag van de rust verdubbelde Marcos Senesi de score door een hoekschop achter Mous te koppen (0-2). Na de treffer van Henk Veerman die niet doorging en de beslissing door Linssen kon sc Heerenveen geen potten meer breken en voetbalde Feyenoord het duel eenvoudig uit.

Opstelling: Mous; Van Ewijk, Van Beek (46. Dresevic), Bakker, Kaib; Madsen (78. Al Hajj), Halilovic, J. Veerman (71. Kongolo); Musaba (62. Nygren), H. Veerman, De Jong (62. Stevanovic).