sc Heerenveen speelt gelijk in Nijmegen

06 november 2021 21:12

sc Heerenveen heeft zaterdagavond een punt overgehouden aan het uitduel met NEC. Na een doelpuntloze eerste helft kwam de thuisclub kort na rust op voorsprong via Ali Akman. Met een beheerste schuiver zorgde Joey Veerman ervoor dat de Friezen een punt meenamen uit de lege Goffert (1-1).

06112021285294 DSC 0347


In plaats van de afwezige Sven van Beek en de geschorste Ibrahim Dresevic speelden centraal achterin Syb van Ottele en Nick Bakker. Het was de eerste basisplaats voor Van Ottele dit seizoen: uitgerekend tegen zijn oude club en in de stad waar hij geboren en getogen is. De verdediger speelde een solide wedstrijd, maar leverde kort na rust de bal in bij NEC. Van het slippertje profiteerde spits Akman: met een bekeken schot trof hij doel (1-0).

In de eerste drie kwartier werd niet gescoord en dat mocht een klein wondertje heten, want kansen waren er genoeg. sc Heerenveen had het moeilijk met NEC, met name in het eerste halfuur. Voormalig sc Heerenveenspeler Jordy Bruijn was tweemaal dicht bij een goal, maar mede dankzij Xavier Mous bleef het doel schoon. Na dertig minuten krabbelden de Friezen op. Henk Veerman en Rami Kaib kregen de beste mogelijkheden, maar hun pogingen – een schot van de aanvaller en een kopbal van de linksachter – gingen voorlangs.

Op en neer
Waar voor rust beide ploegen elk een fase bovenliggend waren geweest, schommelde het na de pauze op en neer. Nadat Joey Veerman na een uur de stand bijna in evenwicht trok, lukte hem dit tien minuten later wel. Een voorzet van de ingevallen Arjen van der Heide smoorde in de Nijmeegse zestien, waarna Veerman de bal oppikte en 'm langs doelman Mattijs Brandenhorst schoof (1-1). In de laatste twintig minuten hadden beide teams de zege nog uit het vuur kunnen slepen, maar ze moesten het uiteindelijk beide doen met een punt.


Opstelling
: Mous; Van Ewijk, Van Ottele, Bakker, Kaib; Madsen, Halilovic (78. Al Hajj), J. Veerman; Musaba (66. Nygren), H. Veerman, Stevanovic (66. Van der Heide).