sc Heerenveen verwelkomt PLANN ingenieurs

23 november 2020 14:50

sc Heerenveen heeft PLANN ingenieurs uit Meppel mogen verwelkomen als nieuwe sponsor. Een logische stap, zegt mede-eigenaar Sander Akkerman die de weg naar het Abe Lenstra stadion kent. "Steeds als ik langs het stadion reed waar ik vele jaren als supporter op de tribune zat, kriebelde het weer om ons ook zakelijk te verbinden aan de club. Dat moment is nu gekomen."

655366277a6d9.jpg
Arjen Wallinga (l) en Sander Akkerman van PLANN ingenieurs op Sportpark Skoatterwâld

sc Heerenveen en PLANN ingenieurs zijn geen onbekenden van elkaar. Het ingenieursbedrijf uit Meppel en Leeuwarden houdt zich bezig met inrichtings- en beheerprojecten op het gebied van de openbare ruimte én de herontwikkeling van Sportpark Skoatterwâld. Onlangs tekenden sc Heerenveen, de gemeente en vv Heerenveen een intentieovereenkomst om de ontwikkelmogelijkheden van het sportcomplex te onderzoeken.

"En laat dat nou een project zijn dat ons op het lijf is geschreven", zegt Akkerman, samen met Arjen Wallinga eigenaar van PLANN ingenieurs. "Het creëren van hoogwaardige sportaccommodaties is ons dagelijkse werk. We vertalen de wensen van veldeigenaren en gebruikers naar haalbare plannen. Als het nu gaat om natuurgrasvelden, kunstgrasvelden, atletiekbanen of gravelbanen: zolang het buiten is, hebben wij er verstand van."

655357d0cbc11.jpg
V.l.n.r.: Annemiek Scheltinga (sc Heerenveen), Sander Akkerman en Arjen Wallinga

Wallinga vult aan: "Toen we hoorden dat sc Heerenveen zich sterk maakt om amateurverenigingen in de regio te helpen, ontstond er nog een win-winsituatie. Als onderdeel van de sponsoring kunnen wij namens sc Heerenveen quick-scans uitvoeren op de sportvelden van de sportief partners, om hen inzicht te geven in de staat van hun velden. Voor ons mooi om te doen en voor de club een extra dienst die ze kunnen aanbieden in het Sportief Partnership-concept."