sc Heerenveen vindt (tijdelijke) oplossing voor staanvak

27 augustus 2021 17:10

sc Heerenveen kijkt met een goed gevoel terug op de organisatie van de eerste thuiswedstrijd op zaterdag 21 augustus. De club heeft de wedstrijdorganisatie geëvalueerd en aan de hand hiervan een aantal zaken aangescherpt om het voetbal samen te kunnen blijven beleven. Zo is het staanvak voorzien van geplaceerde zitplaatsen en zijn er tijdvakken om het stadion te betreden.

Staanvakhalvemaan
sc Heerenveen is gestart met het creëren van extra zitplaatsen door het aanbrengen van genummerde ‘halve manen’ op de staantribune.


Afgelopen week is er veelvuldig overleg met de clubs, overheid en gemeentes geweest omtrent de staanvakken in de stadions. Hierbij is afgesproken dat de staantribunes niet gesloten hoeven te worden als er een passende en zorgvuldige oplossing wordt gezocht in goede afstemming met de lokale autoriteiten.

Geplaceerde zitplaatsen
Op deze korte termijn is sc Heerenveen aan de slag gegaan om een passende oplossing te bedenken en ervoor te zorgen dat alle supporters op een geplaceerde zitplaats kunnen plaatsnemen in het staanvak. Het terugplaatsen van 1.700 stoeltjes op de tribune bleek hierbij geen realistische optie. Daarom is gestart met het creëren van extra zitplaatsen door het aanbrengen van genummerde ‘halve manen’ op de staantribune. Dit is een oplossing die ook in andere sectoren wordt gebruikt.

Tijdvak
Bij het betreden van het vak krijgen de supporters een wit of blauw ticket waarop staat dat zij aan de onder- of bovenkant van het vak kunnen plaatsnemen. De club hoopt zondag op deze manier nogmaals aan te kunnen tonen dat de wedstrijden veilig en verantwoord georganiseerd kunnen worden. Tot slot werkt de club ook met verschillende tijdvakken om de toestroom binnen het stadion te verdelen. Het verzoek richting staanvakseizoenkaarthouders is om zoveel mogelijk tussen 16.00 en 16.45 uur binnen te gaan.

sc Heerenveen is momenteel aan het onderzoeken hoe het staanvak in de nabije toekomst nog beter ingericht kan worden om zo in alle voorkomende situaties de supporters te kunnen ontvangen.