Siem de Jong start tegen Fortuna Sittard

08 januari 2021 18:00

sc Heerenveen gaat zondag met Siem de Jong aan de aftrap op jacht naar drie punten tegen Fortuna Sittard (aftrap: 14.30 uur). Dat verklapte trainer Johnny Jansen alvast, in zijn vooruitblik op de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Bij de hervatting mist de coach vanwege positieve coronatests in ieder geval twee spelers.

29112019260521 DSC 3235

Of Siem de Jong bij de wedstrijdselectie zit, was de eerste vraag tijdens het persmoment. “Ja, hij is erbij en begint in de basis”, antwoordde Jansen. “Siem bevalt ons tot dusver zeer goed. Het is een intelligente speler, goed aan de bal en ziet waar de ruimtes liggen. Ik verwacht dat Siem een rustpunt zal zijn in het elftal en voor ons als staf zal fungeren als verlengstuk.”

De Jong is er tegen Fortuna bij, maar twee van zijn ploeggenoten niet vanwege een positieve coronatest. Jansen ging niet in op de namen. “Vandaag (vrijdag, red.) zijn we voor de derde keer deze week getest. Daarvan ontvangen we morgen (zaterdag, red.) de uitslagen. Best spannend, zeker de eerste twee keren na de korte winterstop. Ik hoop dat het meevalt en het bij twee blijft.”

Nog geen Van Ottele en Harush
Vrijdag presenteerde de club verdediger Syb van Ottele, na De Jong en Ariel Harush alweer de derde winterse versterking. “Dat is hartstikke mooi”, zei Jansen. “De concurrentie gaat toenemen. Dat moet de huidige spelersgroep een boost geven. Ons als staf geeft het meer mogelijkheden.” Van Ottele en Harush zitten nog niet bij de wedstrijdselectie.

Nog zonder Van Ottele en Harush hervat sc Heerenveen de competitie tegen Fortuna. Eerder dit seizoen werd de wedstrijd in Sittard gewonnen (1-3). “Maar Fortuna is nu verder dan toen. Ze zijn gaandeweg een stuk volwassener geworden. Ze geven achterin minder ruimte weg en behaalden in de laatste wedstrijden ook goede resultaten. Ik ben erg benieuwd.”

Vermoedelijke opstelling: Mulder; Akujobi, Van Hecke, Bochniewicz, Woudenberg; Kongolo, De Jong, J. Veerman; Nygren, H. Veerman, Van Bergen.