Sjoerd Feenstra benoemd tot Heer van Heerenveen

17 mei 2021 16:10

sc Heerenveen heeft Sjoerd Feenstra uitgeroepen tot Heer van Heerenveen. De eretitel werd hem zondag toegekend voorafgaand aan de wedstrijd sc Heerenveen - Sparta Rotterdam en is bestemd voor mensen die zich in het verleden bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de club.

16052021274622 DSC 6372


Hoewel de 73-jarige Feenstra voor vele mensen bekend staat als de grote man achter de successen van ijshockeyclub Feenstra Flyers, is hij ook al jarenlang zichtbaar en onzichtbaar als adviseur betrokken bij sc Heerenveen. Zo was Feenstra onder andere commissaris in 2013 en formateur in 2015. Vanwege zijn betrokkenheid in de sportwereld werd hij eerder ook al benoemd tot erelid van de bobsleebond, de ijshockeybond en tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Optimistische persoonlijkheid
Algemeen directeur Cees Roozemond overhandigde de oorkonde aan Feenstra. "Het is een eer en een genoegen om Sjoerd officieel de eretitel Heer van Heerenveen te verlenen. Sjoerd is een optimistische persoonlijkheid en heeft zich op de achtergrond jarenlang op een sportieve, bestuurlijke en constructieve wijze ingezet voor sc Heerenveen. Als de club hem nodig had, stond Sjoerd voor iedereen paraat. Daar zijn we hem zeer erkentelijk voor. Deze eretitel komt hem toe."

"Ik ben hier zeer vereerd mee", zei Feenstra na de overhandiging van de oorkonde. "Ik ben een echte Heerenvener, terwijl ik hier niet eens geboren ben. Ik weet nog hoe ik als kind naar Abe Lenstra keek toen hij voetbalde voor het Nederlands elftal. Daar was je als Fries zo ontzettend trots op. Ik ben al lange tijd fan van de club. Tegelijkertijd ben ik ook altijd met de sport binnen Heerenveen bezig geweest. Met het ijshockey, Thialf en de voetbalclub. Ik ben heel dankbaar voor deze benoeming."

Voor Feenstra was de laatste persoon die de eretitel Heer van Heerenveen kreeg toebedeeld Tjitte Wiersma in 2019. Voor Wiersma werden Hans van der Horst, Lippe Lap †, Hans Wezenaar, Herman Reinders, Wim Molenaar †, Klaas de Jonge †, Jan van Sijtzama †, Jan Landman †, Roel de Jong, Theun van der Meulen, Pieter G. Brouwer, Bart van der Meer, Klaas Oenema en Jappie Vogelzang tot Heer van Heerenveen benoemd.