Vizier gaat na mislopen bekerfinale op play-offs

05 maart 2021 18:15

Na het mislopen van de bekerfinale rest sc Heerenveen niets anders meer dan de competitie. Twee dagen na de verloren halve finale tegen Ajax schoof Johnny Jansen vrijdag aan voor het persmoment richting het thuisduel zaterdag met ADO Den Haag (aftrap: 20.00 uur). Waar gaat de coach zich met zijn team in de resterende tien competitieduels op richten?

02042012272294 Fph2309

Jansen, zijn staf en zijn selectie hadden zich er woensdagavond heel wat anders bij voorgesteld. Maar daags na het verlies in de halve finale tegen Ajax voegde ook realisme zich bij teleurstelling, zo zei Jansen. "Het is ontzettend jammer dat we niet goed genoeg waren. Een vol stadion had je nog een zet in de goede richting kunnen geven, maar het is zoals het is. Nu moet de knop om."

Geen bekerfinale, maar nog wel tien competitiewedstrijden staan er voor sc Heerenveen op het programma. De Friezen staan momenteel tiende, maar de verschillen naar boven zijn klein. Plek acht geeft zo goed als zeker recht op play-offdeelname, nu Ajax of Vitesse de beker wint. Het gat met de huidige nummer acht – FC Utrecht – bedraagt vier punten.

Play-offplekken
Waar gaat sc Heerenveen zich de rest van de competitie zich op richten? "Op het bereiken van de play-offs", was Jansen duidelijk. "We willen de competitie zo goed mogelijk afsluiten. We hebben maar één doel en dat is zo lang mogelijk meedoen om de play-offplekken en daar uiteindelijk ook te eindigen. Die doelstelling kwam na woensdag vanuit iedereen heel sterk naar voren."

De play-offs dus. Nog tien duels te gaan om dat te bereiken, te beginnen zaterdag tegen ADO. Wat vindt Jansen van die ploeg? "Ze hebben een grote selectie. Ze hebben veel ervaring in huis gehaald en dat zie je terug: ze spelen bedachtzamer, zijn stabieler geworden. Daarmee heeft ADO een stap vooruit gezet. Aan ons dat een halt toe te roepen."