Voorbeschouwing op bekerduel met FC Emmen

19 januari 2021 22:00

sc Heerenveen hoopt zich woensdag voor het derde achtereenvolgende seizoen te plaatsen voor de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker. Daarvoor moeten de Friezen af zien te rekenen met FC Emmen. Een voorbeschouwing.

24102020268300 FPH 0193

'The road to'
FC Emmen en sc Heerenveen kennen beide hun eigen aanloop naar hun onderlinge confrontatie in de achtste finales van het nationale bekertoernooi. De Drenten schakelden in de ronden hiervoor eerst FC Eindhoven (2-0) en later FC Groningen (2-1) uit. De Friezen versloegen TOP Oss (3-1) en werden voor de tweede ronde vrijgeloot.

Als sc Heerenveen zich ten koste van FC Emmen plaatst voor de volgende ronde, scharen de Friezen zich voor de derde keer op rij bij de laatste acht. Overigens bleken de kwartfinales de vorige twee seizoenen ook meteen het eindstation. In het seizoen 2018/2019 schakelde Ajax sc Heerenveen uit (3-1), terwijl vorig seizoen Feyenoord de weg naar de halve finales versperde (0-1).

Terug naar: 2010
Drie keer eerder troffen FC Emmen en sc Heerenveen elkaar in het bekertoernooi. Tweemaal werd de wedstrijd in Fries voordeel beslist, waaronder de laatste ontmoeting. In het seizoen 2010/2011 werd het in Emmen 1-3 voor sc Heerenveen dankzij doelpunten van Victor Elm, Bas Dost en Mika Väyrynen.


Recenter troffen FC Emmen en sc Heerenveen elkaar ook. De laatste keer dat beide teams tegenover elkaar stonden was drie maanden geleden. In het Abe Lenstra stadion boekte de ploeg van trainer Johnny Jansen een vrij eenvoudige zege (4-0).