Vooruitblik op PEC-uit: wat zijn de analyses nog waard?

25 februari 2021 18:00

Met een nagenoeg fitte selectie reist sc Heerenveen vrijdag af naar Zwolle voor het uitduel met PEC (aftrap: 20.00 uur). Lichte fysieke klachten zijn er, maar Johnny Jansen verwacht iedereen erbij te hebben op bezoek bij de Blauwvingers, die vorige week afscheid namen van hun trainer. "Dat zal bij hen ongetwijfeld van invloed zijn."

27012021272244 DSC 3368

Na de nederlaag vorige week zaterdag op bezoek bij FC Emmen (3-2) zette PEC Zwolle trainer John Stegeman op non-actief. "Zoiets heeft invloed op de club en het team", weet Jansen. "Voor ons is het lastig, omdat je gaandeweg het seizoen analyses maakt van je tegenstander en de speelwijze, maar in hoeverre gaan we dat vrijdagavond terugzien? Ik zou het niet weten."

Ex-ploeggenoot
PEC Zwolle maakte donderdag bekend dat assistent-trainer Leeroy Echteld het vrijdag eenmalig voor het zeggen heeft. Geen onbekende van Jansen. "Nee, we hebben een soort van samengespeeld hier bij Heerenveen. Eerst zat ik nog in de A's toen hij in de eerste selectie zat, maar later sloot ik ook aan bij de hoofdmacht en stonden we samen op het trainingsveld."

En het contact bleef. "Af en toe spreken we elkaar", zei Jansen. "Na zijn periode als speler heeft hij hier ook stage gelopen. Leuk om hem nu weer te treffen. Ik weet wel hoe hij over voetbal denkt, maar hoe hij PEC tegen ons gaat laten spelen, weet ik natuurlijk niet. Hij zal zijn eigen draai aan het elftal willen geven. Ik ben heel benieuwd."