"We balen dat onze aanhang weer wedstrijden moet missen"

17 november 2021 13:22

Er wordt dit weekend ‘gewoon’ gevoetbald in de Eredivisie. En daar balen we gek genoeg van. Nadat het demissionair kabinet vorige week bekend maakte dat er de komende drie weken zonder publiek gespeeld gaat worden, heeft de KNVB samen met de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie uitvoerig onderzocht of – in plaats van in lege stadions te spelen – het mogelijk is om wedstrijden te verplaatsen zodat er later wel toeschouwers bij kunnen zijn. 

 

Team Leeg Stadion


Helaas zonder resultaat. De afgelopen dagen is gesproken met de clubs, het Supporterscollectief, de centrale spelersraad, Coaches Betaald Voetbal, ESPN, politie, gemeentes, ministeries, politici en politieke partijen. Het blijkt vrijwel onmogelijk om duels op te schuiven. Het is bovendien risicovol voor de voortgang van de competities, terwijl de ontwikkeling van het coronavirus onzeker is. Daarom is de conclusie van dit onderzoek dat de wedstrijden niet worden uitgesteld.

“Wij balen ontzettend dat onze trouwe aanhang nu weer wedstrijden moet missen. Het doet oprecht pijn om hen nu te moeten teleurstellen”, reageert algemeen directeur Cees Roozemond. “Als club waren we er dan ook voorstander van om de wedstrijden te verplaatsen naar januari. Hoewel je nooit garanties kan geven, was de kans dan in ieder geval aanwezig geweest dat supporters en sponsoren dan wel naar Willem II en PSV-thuis konden gaan. Na het afgelopen seizoen hadden we gehoopt om dit jaar weer bij alle thuiswedstrijden publiek te mogen verwelkomen. Tot onze grote spijt gaat daar nu een streep door.”