Akademy: Onder-16 en Onder-14 winnen op sportpark Skoatterwâld

10 oktober 2022 13:48

Waar de hoofdmacht zondagmiddag nipt het onderspit delfde tegen PSV, was er op sportpark Skoatterwâld wel wat te juichen voor de thuisspelende ploegen. De Onder-16 en de Onder-14 wisten beide met een overwinning van het veld te stappen. Een overzicht van alle jeugdteams.

O16 7

Onder-21 wint in Amsterdam
Maar liefst vier teams moesten dit weekend de auto in richting de hoofdstad. Waar O15, O13 en O11 tegen Ajax moesten, ging de O21 naar AFC. Op sportpark Goed Genoeg gingen de Friezen met de overwinning aan de haal. Al na twee minuten mochten de bezoekers juichen na een doelpunt van Corné van Houwelingen. Na twintig minuten werd de marge verdubbeld door een eigen doelpunt. In de blessuretijd van de wedstrijd zorgde Björn Gudnason voor de 0-3 eindstand.

Onder-18 raakt ongeslagen status kwijt
De O18 ging vol vertrouwen richting Rotterdam voor het duel met Sparta. De eerste vier competitiewedstrijden leverden tien punten op. In de havenstad beleefde de ploeg echter een vervelende middag. Na elf minuten kwamen de Friezen door Thom Faber terug na een vroege tegentreffer, maar een resultaat zat er uiteindelijk niet in. De rood-witten wonnen met 8-2, waarbij Erald Krasniqi zijn doelpuntje nog wel meepikte.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door sc Heerenveen Akademy (@scheerenveen_akademy)

Onder-16 dendert door
Vijf wedstrijden. Vijftien punten. Nul doelpunten tegen. Meer dan dertig voor. De O16 weet van geen ophouden. Zaterdag was IJsselmeervogels het slachtoffer van de Friese dadendrang. Na een kwartier spelen was de marge al twee voor sc Heerenveen door doelpunten van Kaj Jansen en Ruben Veer. Uiteindelijk eindigde het duel met een 6-0 eindstand. Renzo Klok, Lyon Roddenhof, Jesse Hellinga en Julian Nicolai verschenen ook nog op het scorebord.

Onder-15 verliest dik
De O15 beleefde een middag om snel te vergeten tegen Ajax. Aan goede intenties geen gebrek bij de Friese jeugdspelers, maar de Amsterdamse leeftijdsgenoten waren simpelweg een maatje te groot. sc Heerenveen ging terug naar huis met een 8-0 nederlaag.

Mijlpaal voor Onder-14
Voor de O14 was het zaterdagochtend feest. De eerste driepunter in de competitie was een feit. FC Emmen kwam nog wel op voorsprong, maar de Friezen toonden al snel veerkracht. Jerayno Schaken maakte na een kwartier spelen de 1-1, waarna de ploeg doordenderde. Roano Reinbergen en Julian Huizenga bepaalden de eindstand op 3-1. Daardoor heeft sc Heerenveen nu vier punten uit vijf duels.

Onder-13 beleeft offday
De O13 won de afgelopen drie wedstrijden, waardoor de ploeg met vertrouwen naar Amsterdam afreisde. De terugweg werd een lange. Een complete offday leverde een 9-0 nederlaag op voor de Friezen. sc Heerenveen staat na vijf duels in de middenmoot met vijf punten uit negen wedstrijden.

Onder-12 onderuit
Zoals altijd was het weer een doelpuntenfestijn bij de O12. Deze keer leverde het echter geen overwinning op. De talenten verloren in Groningen met 16-10 van de plaatselijke FC.

Onder-11 verliest
In vier korte wedstrijden was de O11 geen partij voor Ajax. De Amsterdammers wonnen in totaal met 27-0.